A Road to Hope

http://www.adressit.com/vaadimme_paula_risikon_terhi_kilven_seka_pekka_puskan_eroa

Katsokaa ohjelma A-talk 3.2.2011, löytynee pian jälkikatseluna.

Kuten Kalle täällä blogissaan kertoi Maailman Terveysjärjestön johtaja Margaret Chan sanoi heinäkuussa 2009, että sikainfluenssa pyyhkii maailman yli useana kuoleman ja kaaoksen aaltona.

Hänen johdollaan tehtiin päätös pandemiamääritelmän muutoksesta kaksi kuukautta aiemmin niin, että pandemian ei tarvitse aiheuttaa enää huomattavaa kuolleisuutta.

Viro, Tanska ja Puola eivät massarokottaneet, sanoi toimittaja A-talkissa; kuolema ja kaaos eivät silti pyyhkineet noita maita. Tämä sai Kilven toteamaan, ettei rokotteen hyöty ollut suuri. Mutta silti hän jatkoi, kuinka Englannissa on tänä talvena kuollut 300 ihmistä sikainfluenssaan, tosin hän unohti mainita, että siellä on yli kymmenenkertainen väkimäärä verrattuna Suomeen.

A-talkissa äiti kertoo lapsensa hallusinaatiosta ja painajaisista öisin. THL on Suomen kansan terveyden pahin painajainen, ajattelee moni, otaksun.

Ohjelmassa Markku Partinen ei lähtisi syyttämään ketään, pitäisi vain oppia. Terhi Kilpi toistaa samaa mantraa kuin on aina toistanut. Edelleen kysymyksessä on elintarvikerokote. 

Professori Vesikari Tampereen yliopistosta komppaa Kilpeä enimmäkseen. Narkolepsialapsen äiti ei tiedä, kuka kantaisi vastuu, pitäisi olla itsestään selvää, että heidän ei pitäisi sitä miettiä. 

Nyt meillä Suomessa on 52 narkolepsialasta, rikas lääkeyhtiö ja terveysfasismia edustavat Terveyden ja hyvinvoinninlaitos sekä Sosiaali- ja terveysministeriö ja EU. Risikko oli suorastaan aidon hämmästynyt, että ei tästä pitänyt tulla mitään ongelmia. Onkohan koko eduskunta aidon hämmästynyt, että eihän heidän toiminnastaan pitänyt koko Suomen tuhoa tulla?

Vaadin sikarokotusten keskeyttämistä marraskuussa 2009, kunnes selvitetään, onko rokote tehty nanoteknologialla ja että tästä on jaettu tieto koko maahan. Jokainen kansanedustaja ja ministeri sai tuolloin sähköpostia. Ainoastaan yksi vastasi. Hän lupasi tehdä kyselyn eduskunnan kyselytunnilla, mutta hänen avustajansa torppasi tuon hyvän tarkoituksen.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/02/1267693/risikko-haluaa-vauhtia-rokotekorvausten-kasittelyyn#kommentit

Jokainen kansanedustaja, joka eivät julkisesti pyydä anteeksi sitä, että eivät suhtautuneet vakavasti rokotusten keskeyttämis-vaatimukseen, kerää vain itselleen ääniä vaaleihin.

Syksyllä 2009 Pekka Puska totesi, että jos tulee kuolemantapauksia henkilöille, jotka ovat kieltäytyneet rokotuksista perättömien huhupuheiden mukaan (viittaus erityisesti Rokotusinfoon), silloin tietojen levittäjälle tulee tiettyä painetta päänsä päälle ja heillä on jonkinlainen osavastuu kuolemista.

Kysynkin nyt Pekka Puskalta, Terhi Kilveltä & kumppaneilta:

Myönnätte yhteyden Pandemrixin ja narkolepsian välillä. Syvällä THL:n sisimmässä tiedätte myös, että narkolepsia on pelkkä jäävuoren huippu, mitä tulee haittavaikutuksiin ja että oikeus ja oikeusturva ei ole toteutunut rokotteiden jälkeen kuolleiden ja muiden haittavaikutusten osalta. Te tiedätte, että minkäänlaista vähäistäkään tarkempaa haittatapahtumaseurantaa ei ole suoritettu.

Tunnetteko te nyt itse tätä tiettyä painetta päänne päällä ja tunnetteko te edes jotakin vastuuta koko kansan kusettamisesta, kun jätitte - ja edelleen jätätte - kertomatta tehosteaineen todellisen luonteen?

Kysymyksessä on varmasti suurin suomalainen lääketieteen oikeusmurha.

Ja kuten lähes aina, Terhi Kilpi valehtelee jälleen julkisuudesta tästä rokotteesta:

hän sanoi, ettei kukaan olisi osannut odottaa mitään tälläistä. Minä sanoin niin lujaa kuin täältä blogista voi ikinä huutaa (ministeriönkin todistetusti seuratessa tätä blogia ja eduskunnan saadessa vaatimuskirjeeni), että nanoadjuvantti on täysin arvaamaton ja tuntematon haittavaikutuksiltaan.

Se, mitä itse kadun, on, etten ollut eduskunnan edessä vaatimassa rokotusten keskeyttämistä nälkälakossa marraskuussa 2009. Ajattelin sitä vaihtoehtoa vasta, kun Marko Sihvonen oli Suomen pohjavesien vuoksi nälkälakossa eduskuntatalon edessä. Jälkikäteen ajateltuna olisin ryhtynyt nälkälakkoon: olisin ehkä pelastanut 50 lasta narkolepsialta sekä oletan, että sikainfluenssa olisi ollut lievempi maassamme tuolloin. Kuka teistä ei olisi valmis toimimaan oikeuden ja oikeudenmukaisuuden puolesta, jos vain tietäisi miten?

Nyt on aika jakaa tätä adressia kaikkialle:

http://www.adressit.com/vaadimme_paula_risikon_terhi_kilven_seka_pekka_puskan_eroa

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

sattumalta aloin katsoa, harmi että tuolla keskustelussa ei ole ketään kunnolla toisen puolen asiantuntijaa, Kilpi ja Partinen vaan peesaavat toisiaan ja Vesikarikin on kuitenkin rokotteiden puolesta.

Tuo äiti on aika yksin tuossa.
Tosin ihan alusta en ole nähnyt, pitää katsoa netistä sitten

Edit: Nythän hokasin että sama Vesikari lähetteli meidän pienellekin kutsuja ties mihin piikitystutkimuksiin. Mur.

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

Minua pyydettiin tuohon ohjelmaan, mutta ymmärrettävistä syistä narkolepsialapsen äiti oli etusijalla.

Tuomas Hako

Mielenkiintoista, kuinka A-talkisa on aina 3 "oikean meilipiteen" edustajaa ja vain yksi "väärinajattelija". Yleensä toimittaja on myös "oikealla" puolella ja/tai vain tiukasti suukapuloitu.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Vaadimme Paula Risikon, Terhi Kilven sekä Pekka Puskan eroa!

Sanat ei riitä, mie katoin sen. Tässä on tämmönen adressi siis:

http://www.adressit.com/vaadimme_paula_risikon_ter...

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Omituista, etteivät Puska ja Kilpi ymmärrä itse vapaaehtoisesti erota tehtävistään.

Jouni Jokela

Suomi ongelmia,,, Ei koske Sveitsiä. Miten ne osasikin täällä kieltää tuon tuotteen käytön? Ehkä niitä Kilven mainitsemia "olemassa olevaan asiakassuhteeseen vetoamisia" ei ole Sveitsissä. (36 min kohdalla,,,)

Sveitsin malli Suomeen, niin adressin sijaan nuo henkilöt oikeasti erotettaisiin.

http://jounijokela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55730-...

Käyttäjän petrilagus kuva
Petri Lagus

Heillä on vain toinen palkintoduuni odottamassa, sillä rakenteellinen korruptio toimii siten. Suvi Anne sai vasemmiston alasajosta palkintopallinsa jne.

Päänahoilla ei ongelmia korjata vaikka tuntuisikin mukavalta laittaa ihmisiä vastuuseen edes jollain tavoin. Savotta on paljon suurempi.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Kaikkien henkilöiden on erottava itsestään selvästi.

Kaikki Suomessa tehtävät rokotukset on myös lopetettava heti. Ei tuollaisia seurauksia yhtään enää.

Suomeen ei tule enää ostaa yhtään mitään rokotuksia noilta yrityksiltä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ja kuinka perheet jää yksin rokoteseuraamustensa kanssa. Sydäntä särkevää. Onneksi näillä narkolepsia perheillä on toisensa.

Mitä taitamattomuutta kohdata ja hoitaa heitä, joille pahhaa sattu. Semmosta tyhjää jauhamista ja aivan järkyttävvää se Risikkoki, ei sanonu, että met otama ja hoijjama ja heti kans kaiken mitä ikinä voima ja ainaki annama taloudellisen turvan niille lapsille koko elämäksi.

Miten net kehtasi siis valehella, mutta tulihan se esille, että saksalaisetki tiesi ja siis Mirjaleena sano ja toisti, että siinä on vaarallista ainetta siinä rokotteessa!! Ja tietenki net tiesi, ko Mirjaleenaki tiesi ja älysi.

Rokote- ja lääkeseuraamuksissa met jäämä aivan yksin. Kansa jätetään oman onnensa nojjaan, jos net tekkee väärin!!

A-talkin lääkäreiltä loppujen lopuksi semmosta tyhjää jauhamista ja aivan järkyttävvää, ja se Kilpikkään ei osanu ees aukasta silmiä kunnolla ja suutansa ja sanoa, että met otama ja hoijjama ja heti kans kaiken millä voima niitä lapsia auttaa. Ei sanonu, että tämmöstä ei saa sattua ja nyt ilmottakkaa kaikki, joilla on jotaki eppäilyjäkkään tästä rokotteesta.

Met kansalaiset emmä pelkää, met olema nähneet mitä tet herrat saatatta tehä pelottelujenne ja bisnestenne kans. Mutta herrat pelkää ja teät on katottava nyt kunnolla tai kohta tullee joku taas ja tet vaikka pakkorokotatta.

Tet herrat ajatta vain ommaa etujanne ja muka-tutkimuksianne ja omia loputtomia kuvioitanne, ettette putoais palleiltanne. Että tet raukat ees hahmottanheet siinä A-talkissa, että tämä ei ennää käy. Oisitta ees sanohneet, että päin seiniä alusta asti koko homma ja nyt seuraamukset julki, mitä ihmisille tuli.

Eikä niistä siellä THL:ssä, niistä ei ole tekehmään asioita, tämän näytti koko tämä possuprojekti koko asian kauheuen. Met tavallisetki, jotka sanoima, että älkää ihmiset uskoko, nyt meitä pelotellaan, niin met saima jos mitkä lääkäri-hoitajat ja muut puolustelijat kimphuumme ja possuflunssa ei ollu pandemia.

Mirjaleena ja Riikka kokosi ja kasasi tietoa ja julkasivat ja puhuvat ja met jokku näimä kans, mutta herrat pellaa vieläki tuota paskapeliä puskalaisittain eikä ees sanohneet, että taisi koko homma mennä alunalkaenki aivan ulalle.

THL on kokonaisuuessaan ja systeeminä meän olemassaolon ja terveyen uhka. Samoin WHO. Herätkää ihmiset, meän terveyenhoito on herrojen bisnestä ja met olema koekaniineja ja ei ees sitäkkään. Net ei välitä, net tekkee uraa ja bisnestä.

Vilho Juntunen

"Vaadimme Paula Risikon, Terhi Kilven sekä Pekka Puskan eroa!"

Heistä varmaankin olisi sontatunkion pönkänvartijoiksi. Sopivasti
kolmivuorotyöhön.

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

"hän sanoi, ettei kukaan olisi osannut odottaa mitään tälläistä. "

Juu ei kukaan... tässä tulee taas se vanha sanonta kun asiaa tarpeeksi toistaa siitä tulee totuus (ehkä ainakin omassa päässä, ehkä se on ainoa keino jolla voi elää itsensä kanssa?)

"Se, mitä itse kadun, on, etten ollut eduskunnan edessä vaatimassa rokotusten keskeyttämistä nälkälakossa marraskuussa 2009. Ajattelin sitä vaihtoehtoa vasta, kun Marko Sihvonen oli Suomen pohjavesien vuoksi nälkälakossa eduskuntatalon edessä. Jälkikäteen ajateltuna olisin ryhtynyt nälkälakkoon: olisin ehkä pelastanut 50 lasta narkolepsialta sekä oletan, että sikainfluenssa olisi ollut lievempi maassamme tuolloin. Kuka teistä ei olisi valmis toimimaan oikeuden ja oikeudenmukaisuuden puolesta, jos vain tietäisi miten?"

Sinä olet kuitenkin infonnut ja valistanut niin paljon kun olet pystynyt, en tiedä olisiko enenpi auttanut. Tunnetila tuohon aikaan oli aivan eri. Itsekin kirjoitin keskustelufoorumeilla rokotetta vastaan, osoitin linkkiä linkin perään että rokote ei ole turvallinen, salaliittohörhöksihän siinä leimattiin ja kansantappajaksi. Muut ajattelivat hyvää että ottavat rokotteen jotta eivät tartuta muita yms.
Vain yhden työkaverin sain "käännytettyä", hän onkin harvinaisen tietoinen, muut kävivät piikillä.

Nyt on jo paljon tämä tunnetila muuttunut, se auktoriteettiluotto on rapissut ja kunnolla, varmasti on paljon ihmisiä jotka syyttävät itseään, miksi en tajunnut... sitten ovat nämä jotka ovat vielä unessa. He toistavat "minä otin piikin, ei tullut mitään, piikki on siis turvallinen" mantraa, itsesuojelunkeino sekin

---

http://www.youtube.com/watch?v=Rp6-wG5LLqE
"And I'll get on my knees and pray
We don't get fooled again
Don't get fooled again
"

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Possurokote-keskustelussa näkkyy aikuisuuden puute ja epärehellisyys. Pandemiaa ei ollu. Oli WHO:n höntitys-varotus.

Risikko vastaa ja sillä meni väärin tämä kaikki. Risikko vetosi alusta asti luottavansa THL:än koko ajan. Vaikka met kirjotima sen nimelle plokia ja yritimä varottaa!!

THL alko Pekka Puskan joholla asiantuntijaksi lääketeollisuuen maksamana ja Risikon siunaamana ja nyt lähtökohta ei voi olla, että me emme tienneet, jos ensin on muka höpisty kansan suojelusta.

Suojelivat kansan kipeäksi ja pelottelemalla loukkasivat vakavasti meän hyvinvointia. Suomalaisten henkistä terveyttä murretaan tämmösellä sutkaamisella, mitä koko terveyenhuolto on.

Lähtökohta on väärin. Ei meitä saa suojella elämältä eikä kaupata ikusta terveyttä ja kun vahinko paljastuu, puhutaan edelleen väärässä kohdassa - EI OLE OLEMASSA ASIANTUNTIJUUTTA tässä asiassa, on vain suurta tyhmyyttä, lapsellisuutta ja vääriä tekoja, jonka hinta on jo osittain nähty ja loppu vielä arvaamaton eikä tilastoja oikeasti siis ees tehty siitä, mitä rokote aiheutti.

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

Nyt uutisoidaan että lääkeyhtiö ei joudu vastuuseen
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011020413129052_u...

Ihan kun tämä tulisi nyt yllätyksenä, kyllä muistan että jo vuonna 2009 kerrottiin että lääkeyhtiöillä on suotu vastuuvapaus jotta toimittavat rokotetta. Mutta eihän silloin kiinnostanut valtamediaa sen enempää. Nyt lööpitetään kun olisi suurikin ylläri.

Tämä on niin tätä...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

D Sink,

tarkoitat varmaan tätä

COMMISSION STAFF WORKING DOCUMENT
Regulatory process for the authorisation of antiviral medicines and vaccines in the protection against Pandemic Influenza (H1N1) 2009
….,
3.5. Specific legal provisions for the distribution by Member States
As a general rule, marketing authorisation holders are subject to liability for the use of their products as long as they are used within the terms of the marketing authorisation.

Member States may temporarily authorise the distribution of an unauthorised medicinal product in response to the suspected or confirmed spread of pathogenic agents. This encompasses pandemic situations, such as the Influenza A (H1N1) 2009 pandemic. In such a case marketing authorisation holders, manufacturers and health professionals are not subject to civil or administrative liability for any consequences resulting from the use of a vaccine when such use of an unauthorised vaccine is recommended or required by a competent authority in response to the pandemic situation.

This also applies when the use of an authorised medicinal product, such as an antiviral medicine and a vaccine, is recommended beyond authorised conditions (e.g. indications, age groups). These provisions apply independently whether a national or Community authorisation has been
granted.23

Nopsa käännös: Euroopan Unionin komissio;

Normaalioloissa myyjä/tuottaja on vastuussa tuotteestaan niin kauan kuin niitä käytetään normaalisti. EU:n jäsenvaltiot voivat kuitenkin määrätä tutkimattomien tuotteiden (lääkkeet) jakelun epäillyn tai vahvistetun pandemian ollessa kyseessä. Silloin ei valmistaja, myyjä, terveydenhuoltoviranomainen tai muu viranomainen ole missään vastuussa mahdollisista ei-toivotuista (kuolema, halvaus, autismi, skitsofrenia, hedelmättömyys etc) vaikutuksista, joita tutkimattomalla tuotteella/lääkkeellä saattaa olla silloin kun ao. tuotteen/rokotteen käyttöä suosittaa tai vaatii taho, joka on vastuussa pandemiailmoituksista.

Tämä pätee myös silloin, kun tutkimatonta lääkettä työnnetään ikä- ja ihmisryhmille, joille sitä ei normaaliolosuhteissa suositella/käytetä.

Tämä pätee, kun Euroopan Unionin suostumus on annettu.

Selkokielellä: KUKAAN EI OLE VASTUUSSA JOS SATUT VAMMAUTUMAAN TAI KUOLEMAAN TUTKIMATTOMASTA ROKOTTEESTA TAI MUUSTA TUTKIMATTOMASTA LÄÄKKEESTÄ

http://www.ipex.eu/ipex/webdav/site/myjahiasite/groups/CentralSupport/public/2009/SEC_2009_1191/COM_SEC(2009)1191_EN.pdf

Käyttäjän sinkd kuva
sink d
Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tässä vahvistus lääkeyhtiöiden vastuuvapaudelle:

Vastuu kohurokotteesta suomalaisilla
26 kommenttia
04.02.2011 06:00

Pandemrix-rokote on nyt yhdistetty narkolepsiaan.Lääkeyhtiö GlaxoSmithKline ei joudu korvausvastuuseen Pandemrix-rokotteen mahdollisesti aiheuttamista narkolepsiatapauksista, kertoo Mediuutiset.
Lääkeyhtiöt ovat yleensä vastuussa tuotteistaan. Tässä tapauksessa on kuitenkin tehty erillinen sopimus, jossa lääkejätti vapautettiin korvausvastuusta. Asian vahvistaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

- Kyllä sopimuksen perusideologia on sellainen, että THL vastaa korvauksista, sanoo hallintojohtaja Jaakko Penttinen Mediuutisille.

Sopimus on samantyyppinen muissakin maissa. Sopimusten tekemisen taustalla oli pelko siitä, etteivät rokotevalmistajat innostu tuotteiden valmistamisesta, jos vaarana on saada niiden vuoksi syytteitä.

Pandemrix kuuluu lääkevahinkovakuutuksen piiriin ja siihen liittyvistä korvauksista päättää Lääkevahinkovakuutuspooli.
THL on kertonut, että rokote yhdeksänkertaisti riskin sairastua narkolepsiaan.
(MTV3 - STT)

Aiheisiin liittyviä artikkeleita:
THL:n Kilpi: Olen hyvin pahoillani 02.02.2011 12:02
THL puolustelee salaista muistiota yleisellä käytännöllä 19.11.2010 13:31
Aamulehti: THL perusteli Suomen rokotekaupat salaisella muistiolla 19.11.2010 10:34
Rokotehaitoista korvausta vain jo syy-yhteys todetaan 25.08.2010 13:40
THL halusi luopua rokoteostoista jo kaksi vuotta sitten 20.11.2009 14:32http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/02/1267870/vastuu-kohurokotteesta-suomalaisilla

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Hesari keskustelee rokotteista:

HS Raati luottaa yhä lääkäreihin
4.2.2011 5:00 | Kommentit

Jyrki Räikkä
Helsingin Sanomat
Sikainfluenssaa torjuvan rokotteen aiheuttamat lasten ja nuorten narkolepsiatapaukset ovat jättäneet varjoonsa sen, että pandemia oli suomalaisille mittava kansanterveydellinen uhka,
toteaa filosofian tutkija Tommi Uschanov. Hänen mielestään juuri influenssaan varautuminen rokotuskampanjalla aiheutti sen, ettei uhka toteutunut pelätyn laajuisena.
"Ilman rokotusta kuolleita olisi ollut helpostikin useita satoja, täysin mahdollisesti jopa tuhansia."
Se, että sikainfluenssaepidemia olikin odotettua lievempi ja kuolemantapauksia pelättyä vähemmän, ei ollut ennakoitavissa, sanoo kirjailija Claes Andersson.
"Terveysviranomaisten syyllistäminen jälkikäteen on mielestäni kohtuutonta."
HS-raadin vastaajista 69 prosenttia luottaa narkolepsiakohusta huolimatta terveysviranomaisten kykyyn arvioida rokotusten hyötyjä ja haittoja.
Rokotteesta päätettäessä parempaakaan tietoa ei ollut saatavilla, muistuttaa kirjailija Arno Kotro.
"Terveysviranomaisten mahdollisia virhearviointeja suurempi riski on se, että rokotusten vastaisen ilmapiirin levitessä rokotukset jätetään ottamatta ja altistumme vaarallisille epidemioille."
Poikkeuksellinen rokotepäätös piti tehdä nopeasti, huomauttaa historiantutkija Pilvi Torsti. "Muutenhan uusien rokotteiden käyttöönotto on erittäin harvinaista ja sitä harkitaan tarkoin."
"Olisi liikaa vaadittu, että kaikki maailman lääkkeet etukäteen testattaisiin varmuuden vuoksi myös suomalaisilla, ruotsalaisilla ja islantilaisilla", lausuu yliasiamies Antti Arjava.
Yleinen mielipide ei olisi hyväksynyt lasten rokottamatta jättämistä, vaikka laumasuojan ansiosta pelkästään aikuisten rokottaminen olisi ilmeisesti suojannut myös lapsia tartunnalta, arvioi tietokirjailija Osmo Soininvaara. Hänen mukaansa ei ole varmuutta siitä, että valittu rokote oli väärä.
"Voi nimittäin olla niinkin, että mikä hyvänsä sikainfluenssarokote olisi Suomessa tuottanut narkolepsiaa, vaikka ei tuottanutkaan sitä muualla."
Rokotteen ottaminen sisältää aina jonkinlaisen riskin, kuten ottamatta jättäminenkin, aprikoi toimittaja Johanna Korhonen.
"Ehkä tästä pitäisi vastaisuudessa tiedottaa entistä suuriäänisemmin."
Professori Laura Kolbe julistaa luottavansa yhä enemmän lääkäriin kuin šamaaniin – vaikka kumpikin ammattikunta voi erehtyä.
"Kun lääketiede on ottanut Jumalan aseman, pakettiin kuuluvat pettymykset, erehtyminen sekä niiden aikaansaama raivo ja turhautuminen."
Sekä suttuiset salaliittoteoriat että täydellinen auktoriteettiusko ovat hakoteillä, tokaisee päätoimittaja Saila-Mari Kohtala.
Viranomaisten viestinnässä olisi parannettavaa, arvioi mediatutkija Juha Herkman: virheitä ei tunnusteta ja haittoja vähätellään.
"Ilmeisesti erehdysten ja epävarmuuden julkinen tunnustaminen käy virkamiesten kunnialle", virkkoo kolumnisti Johannes Koroma.
Sikainfluenssan torjunnassa hosuttiin, katsoo professori Ullamaija Kivikuru.
"Maa ajautui tilanteeseen, jossa päätös tehtiin tulipalovauhtia. Olisi kiintoisaa tehdä sisällönanalyysi vuoden takaisesta mediakampanjoinnista, jossa viranomaisia syytettiin hitaudesta . . . "
"Rokotehässäkässä" kertautuivat Suomen ikävimmät ominaisuudet – auktoriteettiusko, viranomaisten läpinäkymätön toiminta ja pienet, itseään tai toisiaan valvovat piirit, moittii toimittaja Katja Boxberg.
"Kun muistelee esimerkiksi Kuopiosta näytettyä televisiokuvaa piikkijonossa hytisseistä ihmisistä, toivoisi että kansalaistottelemattomuus olisi täällä hiukan kehittyneempää."
Suomen erinomainen terveydenhoitojärjestelmä on valumassa kaupallisten lääketehtaiden talutusnuoraan, väittää kuvataiteilija Kaarina Kaikkonen.
"Korruptio pelaa, lääkärit toimivat lääketehtaiden etäpäätteinä syöttäen ihmisille turhia kalliita lääkkeitä, ja Kela korvaa."
Luottamuksensa terveysviranomaisiin on menettänyt 22 prosenttia vastaajista.
"Ihan heti en pääse yli viranomaisten pakottavasta asenteesta, pelottelusta ja hämärään jääneen rahan osuudesta", sanoo professori Yrjö Juhani Renvall.
Tutkimuksessa kansainväliset lääkefirmat ovat selvästi niskan päällä, tuumii sarjakuvataiteilija Ville Ranta.
"Suomen terveysviranomaisten kyky tuottaa omaa tietoa ja vastata tuohon informaatiotulvaan vaikuttaa hataralta."
HS-raati on Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen kokoama yli sadan taiteen, tieteen ja median vaikuttajan joukko
Lisää aiheesta:
VIISAITA VASTAUKSIA VAIKEISIIN KYSYMYKSIINHS-raadin vastaukset kysymykseen: Luotatko Suomen terveysviranomaisten kykyyn arvioida rokotusten hyötyjä ja haittoja? 5:00

http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/HS+Raati+luot...

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

"HS-raati luottaa yhä lääkäreihin"

Ja mä luotan yhä mediaan ...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Hesari-Bravda ottaa pohjalukemat nyt!!

Mie kuuntelin radiosta, ko Kaarina Hazardi kans puolusteli THL:ä, voih tätä maailmaa, mie luotan, että ihmiset alkaa itte aatelheen ja luottahmaan ommaa ajattelemisseen.

Niin muuten se Pekka Puska muuten on pessy kätensä, seki on tapahtunu meän silmien eessä. Naiset nyt muka-kantaa muka-vastuuta julkisuuessa.

Viliho Seppäin

"Kaarina Hazard"

On muuten melko kyynisen kylmä tyyppi yleensä. Vähän kuin roolihahmonsa aloitus- mindset, eräässä vallan hienossa elokuvassa.

HS-raati on todellakin lähinnä RAATI. Levyraati josta puuttuu punk, hevi, rock, blues, jazz sekä proge kokonaan. Pikkukivaa ja sielutonta poppii koko julkaisu. Qui bono?

Puskan ja ilkkilaumansa määritelmä:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Puutiainen

Ja pääjessenään on:

http://en.wikipedia.org/wiki/Mammon

Kansallista rokote/lääkehallintaa ei ilmeisesti kukaan kannata? Kuten ei sitäkään että 2011 ratapihojen vaihteiden päälle tehtäisiin KATOKSET ja vetureiden keulaan AURAT(joita siis jo 1800-luvulla osattiin tehdä).

Kaikki pitää tehdä jossain missä kukaan ei ole katsomassa. Melko rohkeaa porukkaa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

YLE kertoo: Tehosteainetta ei tutkittu:

Professori Timo Vesikarin mukaan sikainfluenssarokote otettiin käyttöön, vaikka tehosteaineen riskeistä ei tiedetty riittävästi. Mitkään kliiniset testit eivät olisi paljastaneet tehosteaineen mahdollista yhteyttä narkolepsiaan, sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen rokotejohtaja Terhi Kilpi. Asiantuntijat keskustelivat sikainfluenssarokotteesta ja narkolepsiasta TV1:n A-talkissa.

Satu Katran tytär oli 15-vuotias saadessaan sikaifluenssarokotteen. Vajaa kuukausi rokottamisen jälkeen alkoivat kummalliset oireet.

- Sarah rupesi nukkumaan hirveän paljon ja nukahtelemaan koulussakin. Hän näki hirvittäviä painajaisia ja huusi unissaan. Jossain vaiheessa pelkäsin, että tyttäreni on ruvennut käyttämään jotain nappeja, Satu Katra kertoo.

Katran mukaan tyttärelle oli lopulta helpotus, kun oireiden syy selvisi. Päälimmäisinä ovat silti vihan ja katkeruuden tunteet viranomaisia kohtaan.

- Näen vieläkin mielessäni, kuinka rokoteneula painetaan tyttäreni käteen, Katra sanoo.

Tehosteaineen testauksesta kiistaa
Professori TImo Vesikarin mukaan Suomessa käytetyn sikainfluenssarokotteen tehosteainetta oli tutkittu vain lintuinfluenssarokotteen yhteydessä, joka toimi mallirokotteena sikainfluenssarokotteelle.

- Tässä rokotteessa on erilainen tehosteaine kuin missään muussa rokotteessa, ja tätä nimenomaista tehosteainetta ei ollut tutkittu, Vesikari sanoo.

THL:n rokotejohtajan Terhi Kilven mukaan rokotteen käyttöönotossa meneteltiin samoin kuin aina silloin, kun uusi rokote tulee markkinoille. Kilven mukaan mitkään tunnetut testit eivät olisi paljastaneet tehosteaineen aiheuttavan mahdollisesti narkolepsiaa.

- Oli niin epätodennäköistä, että mitään vakavaa haittaa tulisi, kuin nyt yleensä tällaisten asioiden kanssa on totuttu ajattelemaan. Sitä tehosteainetta sinänsä ja tämän kaltaisia rokotteita oli tutkittu kohtalaisen paljon ja käytettykin juuri tuonkaltaista tehosteainetta sisältävää rokotetta varsin laajalti. Tällaista haittavaikutusta kuin narkolepsia ei olisi tullut esille missään kliinisissä testeissä, Kilpi sanoo.

Äiti menetti luottamuksensa
Satu Katra vaatii viranomaisilta vastuunkantoa. Katra vaatii turvaamaan narkolepsiaan sairastuneiden nuorten ja lasten tulevaisuuden muun muassa siksi, että narkolepsia rajoittaa mahdollisuuksia osallistua työelämään.

- Pitäisi olla ihan selvä, kuka korvaa ja mitä korvaa, eikä vanhempien pitäisi joutua miettimään sitä. Meillä ei ole enää luottamusta viranomaisiin. Tyttäreni ei aio enää ikinä ottaa yhtään rokotusta, Katra sanoo.

YLE Uutiset

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/02/professori_s...

On se hyvä, että asia on nt YLE:llekin selvinnyt. Tosin minä ja muutama muu jo asiasta heille vuosina 2009 ja 2010 tiedotimme ;)

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Vastuuta kannetaan ns. Asiantuntija vastuuna (T. Kilpi), joka tarkoittaa sitä, että vasta juriidinen vastuu aiheuttaa toimenpiteitä. Moraali tai etiikka ei kuulu tämän päivän valtaeliittien sanavarastoon, sitä samaa hyvä veli ja maan tapa venkoilua.

Jani Kuusela

Nykyiset poliitikot eivät kanna vastuuta mistään, ja hyvä niin, oppivat kansalaiset itse kantamaan vastuun omista päätöksistään. Tällaiset tapaukset ovat silmiä avaavia ja pakottavat ihmiset ajattelemaan omilla aivoillaan.

Tarinan opetus lienee se, että ihmisen on opittava kuuntelemaan sydämensä lahjomatonta ääntä ja luotettava siihen enemmän kuin valtaeliitin ja -median propagandaan sekä "aivopesuun". Luulenpa, että monikin koki syvää ristiriitaa "sikapiikin" ja oman "maalaisjärjen" välillä. Valitettavasti kansalaiset eivät vielä uskaltaneet luottaa itseensä, vaan ennemmin luottivat mediaan ja viranomaisiin. Se on myös pelottavaa, sillä media ja viranomaiset saavat halutessaan kansalaiset uskomaan mitä tahansa.

Uskokaa pois, edessä on vielä monta "testiä", joissa mitataan kansalaisrohkeutta. Jos nyt esimerkiksi tulisi oikeasti tilanne, että kansalaisia ryhdytään siruttamaan, totta kai kaikki viranomaistahot suosittelevat mikrosirun ottamista. Siihen ehkä jopa painostetaan sillä uhalla, ettet tulevaisuudessa pääse ilman sirua mihinkään julkisiin tiloihin tai kulkuvälineisiin, kuten kauppa, koulu, juna tai lentokone. Ilman sirua olet terroristiepäilty.

Voitko jälkikäteen syyttää viranomaisia tai politiikkoja siitä, jos mikrosiru osoittautuukin kammottavaksi virheeksi. Eikö sirun ottaminen (samoin kuten sikapiikki), jos sitä ei pakolla kenellekään laiteta, ole viime kädessä jokaisen omalla vastuulla? Ellei nykymenoon ja -politiikkaan tule kevään vaaleissa muutosta, on jokaisen kansalaisen syytä opetella erottamaan totuus valheesta ja valhe totuudesta. Tässä auttaa esimerkiksi puolen vuoden paasto televisiosta, radiosta, sanomalehdistä ja muusta valtamediasta. Tämän sijasta kannustan yksinäisyyteen ja "erämaahan" tutustumaan oman sydämen lahjomattomaan ääneen.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Nytki meän pittää olle herreillä, ko net lääräilee tämän possuflunssa-asian kans ja tekkee pahojaan muualla, siis herrat hommaa kok ajan uusia rokotuksia ja lääkkeitä ja tekkee sairauksia elämän normaaleista asioista.

Ja jos herrat on tyhmiä, ei se ole meän syy, itte net on vastuussa. Mutta mahdollistaminen on meän oma syy ja synti. Vaikeneminenki on mahdollistamista, jos niin teemme eli vaikenemme tai teemä kuuntelematta ommaa viissautta ja ymmärrystä tai mitä se onkhaan. Mutta nythän met panema vastaan ja puolustama hyvvää!!

Ei saa mennä piiloon erämaahan, mie en usko tuommossiin muodollissiin tekoihin, että erämaahan. Se ei monellekkaan sinänsä auta.

Jani Kuusela

"Ei ole mitään tekemistä, apua, pelottaa. Äkkiä televisio auki, radio täysille ja i-podit ja padit soimaan."

Tarkoitan erämaalla "selibaattia" tästä nykyisestä hössäkästä. Omaa sydämen ääntä voi näet taitavasti paeta arjen rutiineihin, kiireeseen, viihteeseen, shoppailuun tai kaikenlaiseen jonniin joutavaan puuhasteluun. Hiljentyminen omansa itsensä äärelle on nykyihmiselle kuin astumista "erämaahan".

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Joo Jani, mie solin taas niin kirjaimellinen. Niin ja meän pitäs aikusina ihmisinä alkaa vain hengittään tämän maailman menon kans. Oikeasti meillä on vain tämä hetki ja hengitys ja siis joo ja jess, pakenemistahan son, vaikka jauhaa asiantuntijuuesta tai koko ajan roikkua uutisten kuulolla!

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

Paras perustelu mielestäni piikin ottoon on ollut "sen saa ilmaiseksi", varmaan jos sirunkin saa ilmaiseksi niin kyllä se hyvin uppoaa.
Vaikka luoti päähän jos se on ilmainen ja jos pullakahvit tai kahvipaketin puoleen hintaan saa ennen sitä niin voi vielä vähän jonottaakin.

Jani Kuusela

Joskus on kyllä rehellisesti sanoen tuntunut siltä, että ilmainen luoti olisi kuulostanut houkuttelevalta:).

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Sain tänään postitse tämän erään kansalaisen vuonna 2009 kansanedustajalle rokotteista lähettämän kirjeen. Kirje ja vastaus kuuluvat seuraavasti:

Lähettäjä: xxxx xxxxxx [mailto: xxxxxx@xxx.fi]
Lähetetty: 8. joulukuuta 2009 14:40
Vastaanottaja: xxxx xxxxxxx
Aihe: ajankohtainen kirje terveydenhuollosta 
Tervehdys!

Haluan oheisella kirjeellä osoittaa huoleni ajankohtaiseen Suomen terveydenhuoltoon liittyvään asiaan. Kiitän jo etukäteen ajastanne lukea mielipiteeni. Liitteenä on myös tarvittaessa lisätietoa asiaan.

Ystävällisin terveisin

xxxx xxxxxx

8. joulukuuta 2009

Hyvä kansanedustaja xxxx xxxxxxxx

Haluan esittää huoleni maassamme meneillään olevasta rokotekampanjasta A(H1N1)v-virusta vastaan.

Heräsin jossain vaiheessa pohtimaan kriittisesti rokotteen tarpeellisuutta, sillä haluan ajatella sairauksia maalaisjärjellä. Ovathan isovanhempamme eläneet aikoinaan maalla ilman rokotteita ja lääkkeitä ja he ovat terveempiä kuin me ikinä. Tähän liittyen aloin tutkia Suomessa käytettävän Pamdemrix-rokotteen valmisteyhteenvetoa, joka osoittaa, että tuotteesta ei ole ollenkaan tieteellistä tutkimustietoa lapsilla, nuorilla, raskaana olevilla eikä iäkkäillä. Terveiden 16-30 –vuotiaiden käytöstä on rajoitetusti tutkimustietoa. Tämän valmisteyhteenvedon voi jokainen lukea esimerkiksi THL:n internetsivuilta.

Minua järkyttääkin, miten THL kuitenkin suosittaa rokottamaan kaikki edellä mainitut ryhmät ja toteaa vielä, että rokottaminen on täysin turvallista, vaikkei siitä ole tutkittua tietoa. THL on aloittanut myös radiossa uuden kampanjan, jossa rokotevastaisia ihmisiä yritetään pehmittää toistamalla rokotteen etuja ”luotettavalla tiedolla”. Onpa mukaan löydetty julkkiksiakin puhumaan juuri niille rokotekriittisille kohderyhmille eli aikaansa seuraaville nuorille ja odottaville äideille.

Suurin sikainfluenssa huippu on jo mennyt muutama viikko sitten ohitse. Syksyn tiedotuksen mukaan tauti tarttuu noin joka kolmanteen, suomalaisia kuolee siihen noin sata ja koulut ja työpaikat ovat vaarassa lamaantua. Nämä kaikki ovat osoittautuneet vääriksi tiedoiksi ja siitä huolimatta rokotekampanjaa jatketaan, lääkkeellä josta ei ole tutkimustietoa, kattamaan koko Suomen kansa vauvasta vaariin. Milloin viimeksi näin on tehty?

Internetissä on vapaasti tarjolla tietoa sikainfluenssasta ja siihen rokottamisesta maailmanlaajuisesti eri kielillä, onneksi sananvapauden. Tällä hetkellä asiaan liittyen Suomessa on lähetetty adressi eduskunnalle, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta on valitettu hallinto-oikeuteen, Ruotsissa on tehty epäluottamuslause ja ainakin Ranskassa on joukkokanteita rokotehaittojen vuoksi. En lähde edes kommentoimaan pelkoa rokotteen nanoteknologiasta ja rokotefirmojen taloudellista hyötymistä sikainfluenssasta tässä taloudellisessa maailmantilanteessa, sekä monia muita epäilyttäviä asioita sikainfluenssa hysteriaan liittyen. Myös useat lääkärit ovat kertoneet julkisesti huolensa koko kansan rokottamisesta.

Tiedän, että vastuut asiasta ovat muualla, mutta mielestäni myös kansanedustajat ovat vastuussa siitä, millaisen maailman jätämme lapsillemme, kun rokotamme terveitä ihmisiä tutkimattomilla lääkkeillä. Toivon, että suomalaiset voivat jatkossa saada tietoa asioista luotettavalta lähteeltä ja luottaa suomalaiseen terveydenhuoltoon.

Kunnioittaen

xxxxxx xxxxxxxx

Liitteenä tekstejä Word-tiedostoina, joita olen käyttänyt lähteenä (mm. valmisteyhteenveto)

Hei xxxxx!
Kiitos kirjeestäsi. Nostan asian keskusteluun huomenna perustuslakivaliokunnan kokouksessa. Sikainfluenssa on saanut mediassa ylisuuret otsikot. Tapaukseen on liittynyt ylireagointia myös valtion toimesta. Ensimmäinen aalto on osoittautunut varsin maltilliseksi. Siihen on kuollut kausi-influenssaa vähemmän ihmisiä. Asiantuntijoiden mukaan toinen aalto on odotettavissa ensi keväänä.  Jatkan osaltani keskustelua eduskunnassa kirjeesi pohjalta. YT: xxxx xxxxxx

--------
joten tässä jälleen todiste siitä, että tietoa oli ja kansalaisilla tahtoa herättää päättäjiä toimimaan.

Mitään vaan ei tapahtunut. Paljonko näitä tällaisia kirjeitä lienee eduskuntaan ja viranomaisille mennytkään, saammeko koskaan tietää?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tiedote, julkaisuvapaa su 30.1. klo 05.00

Rokotusinfo: Terhi Kilven väite Kanadan rokotteesta virheellinen

Suomessa epäillään yli 50 lapsen tai nuoren saaneen narkolepsian sikainfluenssarokotteen seurauksena.

Sunnuntaisuomalainen -liite (1) on tänään julkaissut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) rokoteosaston johtajan Terhi Kilven haastattelun. Haastattelussa on väite, jonka mukaan Kanadassa olisi käytetty "täsmälleen samanlaista" sikainfluenssarokotetta kuin Suomessa. (2) Haastateltu on toimittajan mukaan tarkistanut artikkelin koko sisällön.

Rokotusinfo ry:n mukaan rokotejohtajan väite on virheellinen. Kanadassa on käytetty Kanadassa valmistettua rokotetta, jonka kauppanimi on Arepanrix. Suomessa taas on käytetty Pandemrix-nimistä rokotetta. Kanadan rokote on valmistettu eri tehtaassa kuin Suomessa käytetty. Kyseessä ei ole täsmälleen samanlainen rokote.

Rokotejohtajan väite on myös ristiriidassa sen kanssa, mitä rokotteen valmistaja, lääkeyhtiö GlaxoSmithKline on kertonut valmistamistaan rokotteista. GlaxoSmithKline Oy:n Pandemrixista vastaava henkilö kertoi Rokotusinfo ry:lle toukokuussa 2010, että Suomessa käytetyn ja Kanadassa valmistetun rokotteen valmistusmenetelmät erosivat. Myös rokotteiden säilyvyysajat olivat erilaiset.

Lisätietoja: Rokotusinfo ry, http://www.rokotusinfo.fi/yhd/yhteys_html

Taustaa:

Ylimmän johdon väistöliikkeet johtivat paineen Terhi Kilpeen

Viime talvena sikainfluenssarokotuksia suositteli voimakkaasti sekä ylin poliittinen terveysjohto että THL:n ylin johto. Peruspalveluministeri Paula Risikko, pääjohtaja Pekka Puska ja rokotepuolen ylijohtaja Juhani Eskola ovat viime kuukausina pysytelleet visusti poissa narkolepsiajulkisuudesta. Vastuu ja seurausten kantaminen on vieritetty alemmas. Pekka Puska on nimittänyt Terhi Kilven johtamaan narkolepsiaselvityksiä. Hallintojohtaja Jaakko Penttinen on antanut julkisuuteen lausunnon, jonka mukaan Terhi Kilven muistio, jolla oli keskeinen rooli sikainfluenssarokotehankinnassa, ei ole THL:n virallinen lausunto.

Ylimmän virkamies- ja poliittisen johdon väistöliikkeet ovat johtaneet Terhi Kilpeen kohdistuvaan kovaan paineeseen ja erovaatimuksiin, joihin liittyvistä tunnelmistaan osastonjohtaja on kertonut henkilöhaastatteluissa viime viikon Lääkärilehdessä ja tämän päivän Sunnuntaisuomalaisessa. Kilpi katsoo olevansa tähänastisen uransa pahimmassa paikassa.

Väistöt ja paineen kohdentaminen eivät kuitenkaan näytä auttaneen kansalaisten luottamuksen säilyttämisessä - vain viisi prosenttia 6722 vastanneesta vastasi myöntävästi Iltalehden kysymykseen "Luotatko Suomen terveysviranomaisiin".

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka tutkii Terhi Kilven johtaman tutkimuksen (budjetiltaan yli 10 miljoonaa euroa) sopimukseen ja THL:n rokotehankintaan liittyviä lahjus- ja jääviysepäilyjä, ja on perjantaina pyytänyt sosiaali- ja terveysministeriöltä lisäselvityksiä asiaan. Oikeuskansleri on saanut asiaan liittyen 40 kantelua.

(1) Sunnuntaisuomalainen ilmestyy sanomalehdissä Etelä-Suomen Sanomat, Ilkka, Karjalainen, Keskisuomalainen, Pohjalainen ja Savon Sanomat.

(2) "Kanadassa täsmälleen samanlaisen rokotteen sai yli kaksi miljoonaa ihmistä, joista vain kahden on ilmoitettu sairastuneen narkolepsiaan."

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

Kiitos Riikalle ja muille linkkaajille! Väsyttää, väsyttää, väsyttää... ihan vaan kun ei ole kerinnyt nukkumaan tarpeeksi.

Kyllä risoo ARGHH nää jutut, kun blogien annit uutisoidaan nyt paljastuksina, kuten se ettei GSK:lla ole vastuuta haitoista.

Ja sitten kun MTV3 valittaa, että ulkomailla uutisoidaan paljon enemmän rokotteita vastaan olevia juttuja ja keskustellaan aiheista. Ehkä juuri siksi, olemme olleet se viimeinen kohde, josta rahat on yritetty irrottaa ja rokotteiden tärkeydestä ja turvallisuudesta puhutaan suu vaahdossa.

Ja samanaikaisesti MTV3 sensuroi kommenteistaan juttuni.... jälleeen ARGHHHH

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

Tuossa varmaan jutun linkki http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2011/02/...

Melkosen liikuttavaa ...

---

Mikäs tuossa jatkojutussa on takana ,propagandaa? Pitäähän sitä buffata tässäkin. Ovatko rokotteet todella pakollisia pakollisia vai kuuluvat rokoteohjelmaan.

Eikös tuo kohdunkaularokote ihan sudeksi vai olenko taas vaan lukenut näitä vaihtoehtoisia medioita :D

"Sinisalo arvioi, että rokoteohjelma on Yhdysvalloissa huomattavasti laajempi kuin Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

– Täällä ovat pakollisia esimerkiksi hepatiitti-A- ja B-rokotteet, influenssa- ja keuhkokuumerokotteet sekä rotavirusta estävä rokote ja tuhkarokkorokote. Tuhkarokkoepidemian vuoksi monissa osavaltioissa vaaditaan teini-ikäisille myös sen tehoste. Monissa osavaltioissa teinitytöille annetaan myös kohdunkaulansyöpää ehkäisevä rokote. Kouluissa ollaan yleensä hyvin tarkkoja siitä, että oppilailla on kaikki määrätyt rokotteet.
"
Edit: Joo Antti ainakin kirjoittanut kohdunkaularokotteesta
http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=145

ja Riikalta löytyi kattavampi http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2730...

Toimituksen poiminnat