A Road to Hope

Ovatko suomalaiset saaneet valehtelusta vielä tarpeekseen?

 Työikäisiä lääkäreitä Suomessa on Lääkäriliiton tilastojen mukaan 18 933, joista osa on hallinnollisissa tehtävissä ja osa tutkijoita. Tämän lukeman voitte suhteuttaa seuraavaan MTV3:n artikkeliin.  

"SUURIN OSA LÄÄKEHAITTAEPÄILYISTÄ JÄÄ ILMOITTAMATTA

MTV3 - Tuula Malin 25.8.2010

Lääkehaittaepäilyistä vain noin kymmenen prosenttia päätyy valtakunnalliseen haittavaikutusrekisteriin kertoo rekisteriä ylläpitävän Fimean, entisen lääkelaitoksen lääketurvayksikön ylilääkäri Marja-Leena Nurminen.

- Lääkehaittojen ilmoittaminen perustuu vapaaehtoisuuteen. Terveydenhuollon henkilöstö ilmoittaa, mikäli katsoo aiheelliseksi. Rokotteiden osalta heillä on kuitenkin rokotusasetukseen perustuva ilmoitusvelvollisuus, selvittää Nurminen.

Viime vuonna valtakunnalliseen haittavaikutusrekisteriin ilmoitettiin 1 486 haittaepäilyä, niistä 923 luokiteltiin vakavaksi haitaksi. 70-luvun alussa perustettuun sähköiseen rekisteriin on vajaassa neljässäkymmenessä vuodessa kertynyt reilut 20 000 ilmoitusta lääkehaitasta.

- Tietysti suhteutettuna lääkkeiden suureen käyttöön määrä kuulostaa vähäiseltä. Toisaalta kauan kätkössä olleiden lääkkeiden jo hyvin tunnetuista haitoista emme edes odota uusia ilmoituksia. Meitä kiinnostavat havainnot uusien lääkkeiden, uusista haitoista, täsmentää ylilääkäri Nurminen.

- Esimerkiksi Ruotsissa haittaepäilyistä raportoidaan selvästi useammin kuin meillä. En tiedä mistä korkeampi raportointitiheys mahdollisesti johtuu.

Nurminen arvelee, että moni lääkäri jättää ilmoittamatta havainnoistaan eteenpäin, koska haluaa ensin varmistua syy-yhteydestä tai selvittää ovatko kollegat tehneet vastaavia havaintoja.

- Kuten ilmoituslomakkeessakin lukee keräämme tietoa epäillyistä haitoista emme varmoista tapauksista. Siinä mielessä havainnoista pitäisi ilmoittaa mahdollisimman pian eteenpäin, rekisteriin eikä yksinomaan oman tai naapurisairaalan kollegoille, muistuttaa Nurminen.

Fimea välittää kaikki saamansa lääkehaittaepäilyt eteenpäin Maailman terveysjärjestön WHO:n tietokantaan sekä kyseisen lääkkeen myyntiluvan haltijalle. Euroopan lääkeviraston ylläpitämään haittavaikutusrekisteriin viedään tieto vain vakaviksi luokitelluista lääkehaittaepäilyistä."

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/08/1175694

Mutta mitä sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Pekka Puska

"THL SEISOO ROKOTUSTEN TAKANA 24.8.2010

THL seisoo edelleen tiukasti sikainfluenssarokotusten takana. Laboratoriossa todettuja sikainfluenssakuolemia oli Suomessa 44. THL:n pääjohtaja Pekka Puska korostaa, että laajoilla rokotuksilla pelastettiin ihmishenkiä.
Puskan mukaan yhteyden arvointi rokotteen ja mahdollisen unitaudin välillä on vaikeaa, mutta hän korostaa että lakisääteinen ilmoitus sikainflienssarokotteen mahdollisista sivuvaikutuksista on tehtävä jo lainkin mukaan.  

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean ylilääkäri Kari Lankinen, joka itsekin on kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän jäsen, on sanonut varsin suorasukaisesti, että lääkärit ovat jättäneet ilmoittamatta haittavaikutusepäilyjä ammatillisten tavoitteiden takia.

Puska ei halua syytellä neurologeja haittaepäilyjen salaamisesta ja sanoo, että rajanveto ei aina ole helppoa. Puskan mukaan haittailmoitusjärjestelmä toimii Suomessa hyvin.

Rokotusten vaikutuksesta sairastumiseen ja kuolemisen ehkäisemiseen on menossa tutkimuksia eri maissa. Euroopassa sikainfluenssaa ei ole todettu toukokuun jälkeen, mutta eteläisellä pallonpuoliskolla kyllä.
YLE Uutiset "  

http://yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinvointi/2010/08/thl_seisoo_rokotusten_takana_1928069.html?origin=rss

Ja vielä kun suhteutatte nämä seikat siihen, että THL väitti sikainfluenssarokotteen olevan tehokas ja turvallinen alusta alkaen, vaikka vuosi sitten samanaikaisesti he olivat keskustelleet WHO:n kanssa (nano)adjuvantista pohtien sen riskejä.

Valehtelu, salailu ja korruptio. Nämä seikat eduskuntamme kansanedustajat sallivat, he allekirjoittavat eliitin junailemat lait nenä viistäen maata. Yksikään heistä ei ole laittanut itseään likoon. Uus-Paavalniemi on hieman piehtaroinut. Voiko kansaa syyttää, he ovat kansanedustajat valinneet? Osasyyllisyys voidaan vahvistaa, mutta se rahan yltäkylläisyyden määrä (niin veronmaksajilta riistetyn kuin myös kasvottoman pääoman) on rajaton, millä kansan manipulaatio toteutettu. Pääjohtaja Puska sekä koko eliittimme selkeästi aliarvioi kansan ja siinä olevan voiman.

Eli 40 vuoden aikana 500 haittailmoitusta per vuosi ja koko Suomen lääkärikunta. Sikainfluenssarokotteesta tuli 750. Kun otamme huomioon, että vain kymmenesosa on ilmoitettu ja että lääkärit eivät vieläkään tiedä, mitä nanoadjuvantti voi tuoda tullessaan (tilanne on poikkeuksellinen), niin voi sitä suomalaista oikeusturvaa.

Ja taas joku ajattelee, että olen rokotusvastainen. Ei: Olen salailu, valehtelu ja korruptiovastainen. Vastustan lääketeollisuushuuhaata.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kuulin autoradiosta Suomipoppia ja sielä joku äiti ja THL:n tutkija, joka oli ollu aamutv:ssä kohtasivat ja tutkijan puhe oli todella ikävää. Apuaa, ihmiset vois oikeasti pelätä tuollaista suurta luottamusta - ei mihinkään - joka silläki tutkijalla oli. Se sano, että rokote pahaa tautia vastaan on niin tärkeää!!

No äiti sano omat nettisivunsa ja tietävänsä muitaki perheitä, jotka epäilevät rokotteen seurauksia!! Ne sen äidin sivut oli nämä: http://siirinelamaa.vuodatus.net/ (en itse kereny tutustuun, jäi mieleen).

Mutta siis se sen tutkijan ajattelu ja semmonen vastauskoukerointi, miten haitoista on kerätty tietoa ja mitä maailmalta kuuluu ja mitä muualla on tehty. Se ei pitäny paikkaansa. Meille - voi Mirjaleena, meille - valehellaan.

Hilkka Laronia

Maalaislääkäri (nimimerkki)

SUHTEELLISUUDENTAJUA TÄSSÄ "nanolepsiahysteriassa"!

Kolera leviämässä Nigeriassa

(julkaistu tänään klo 12:21, päivitetty tänään klo 12:24)

Nigerian terveysviranomaisten mukaan nopeasti levinnyt kolera uhkaa nyt koko maata. Tähän mennessä tautiin on kuollut 352 ihmistä ja ainakin 6 400 on saanut tartunnan.

Lääkärien mukaan tautitapauksia on havaittu jo 12 osavaltiossa kesäkuun jälkeen. Tähän mennessä enin osa kuolemantapauksista on todettu maan pohjoisissa osavaltioissa.

Terveysviranomaisten mukaan tauti leviää Afrikan väkirikkaimmassa maassa nopeasti rankkasateiden ja tulvien pilattua juomavedet monin paikoin. Myös viemärien tukkeutuminen ja tulviminen yli äyräiden on saanut taudin leviämään.

- Vaikkakin suurin osa tapauksista on tähän mennessä havaittu maan pohjoisosissa, niin epidemiologisten todisteiden perusteella koko maa on vaarassa, kerrottiin maan terveysviranomaisten virallisessa tiedotteessa myöhään keskiviikkona.

Koleran lisäksi Nigeriassa riehuu raju tuhkarokkoepidemia. Koko Afrikassa tuhkarokko on tänä vuonna vaatinut ainakin 1 400 uhria. Nigeriassa tautiin on kuollut 83 ihmistä ja tapauksia on noin 5 000.

Kolera-epidemia riehuu myös Nigerian rajanaapurissa Kamerunissa.

AP, Reuters / YLE

Allekirj. huomautus: MOLEMPIIN TAUTEIHIN ON ROKOTE!

uurija (nimimerkki)

#2. Maalaislääkäri. Nyt täytyy kysyä, mitkä ovat vaikuttimesi. Rokotteellako tosiaan..?

Kun tiedät varsin hyvin, että ensisijainen hoito ovat:

1. Puhdas juomavesi

2. Viemäröinti kuntoon joka kyläläiselle.

Näiden seikkojen kuntoon panosta tosin ei kilahda killinkiäkään rokotevalmistajien kirstuun.

Ole hyvä ja lue oma tekstisi uudelleen:

..."Terveysviranomaisten mukaan tauti leviää Afrikan väkirikkaimmassa maassa nopeasti rankkasateiden ja tulvien pilattua juomavedet monin paikoin. Myös viemärien tukkeutuminen ja tulviminen yli äyräiden on saanut taudin leviämään..."

ROOSTER (nimimerkki)

0#
"Ovatko suomalaiset saaneet valehtelusta vielä tarpeekseen?"

Eivät ole.

Suomalaisten kestokyky itseensä kohdistuneen valehtelun sietämisessä on uskomaton, välillä tuntuu, että suuri osa kansasta suorastaan vaatii sitä voidakseen hyvin.

Sen vuoksi on varmaankin perustettu terveyden ja hyvinvoinnin laitoskin. :)

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

Maalaislääkäri, kiitos kun kommentoit täällä asiallisesti.
Kun suhteutetaan, niin (jos oikein laskin), niin tuhkarokkoepidemia tappaisi Suomen väkilukuun suhteuttuna valtavissa tulvaolosuhteissa, kuivuudessa, nälänhädässä, alhaisella terveydenhuollolla täällä olisi kuollut tuhkarokkoepidemiaan 7-8 henkilöä. Hmmmn...
Eiköhän suurin ongelma ole tuo asuminen/vesi (olosuhteet) ja hygienia tuolla Afrikassa. Kyllähän ne niihinkin ne superyhtiöt ovat sormensa sotkeneet. Tehdään se niin kalliíksi, ettei kansalla ole varaa esim. puhtaaseen veteen.
Että suhteutetaan tosiaan.

Partinenko pelastaa suomalaisen lääketieteen -yksin? Astukaa nyt kynnelle kykenevät kollegat riveihin!

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

http://ohjelmat.yle.fi/suomiexpress/timon_videoblogi

Tässä tuo videoblogi, käykääpä tosiaankin lukemassa, kyseessä ei ole Timon omat mielipiteet (?)

uurija (nimimerkki)

Tietoa Suomen tilanteesta Alex Jonesin nettisivuilla, sekä
www.birdflu666.wordpress.com
Toimittaja Jane Burgermeisterin kuusi tuoreinta postausta käsittelee Suomen rokotusskandaalin eri puolia, viranomaisten korruptiota, lahjontaa, korvausten saamisen vaikeutta rokotusvammoista, neurologien vaikenemista...

Recent Posts

Finnish doctors knew about neurological damage of Pandemrix swine flu jab for months but kept silent to further career, alleges Expressen.

Infowars reports on Finland’s suspension of swine flu vaccinations.

Infowars reports on Finland’s suspension of swine flu vaccine campaign.

Finland’s Justice Minister opens bribery investigation into Health Ministry and THL over Pandemrix swine flu jab purchases.

Finland suspends swine flu vaccines after neurological damage to children emerges.

Finland stalls on compensation claims for Pandemrix damage.

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

(tuo edellinen on edellisen blogikirjoituksen kommenttiin, käsittelee asiaa, miksi Venäjä tutkii suomalaisen ruuan säteilyarvoja!)

Terhi Kilpi THL kommentoi lääkärien vähäistä ilmoitusvelvollisuutta:

"- Silloin kun ollaan tilanteessa, jossa potilas sairastuu vakavasti johonkin tautiin, jonka syytä ei tiedetä, pitäisi lääkärin osata epäillä, että tauti saattoi johtua rokotteesta. On kuitenkin hyvin vaikeaa yhden tai kahden tapauksen perusteella tulla ajatelleeksi tällaista mahdollisuutta. Siksi se onkin veteen piirretty viiva, missä kohtaa katsotaan, että lääkäri syyllistyy laiminlyöntiin, kun hän ei ole ymmärtänyt asiasta ilmoitusta tehdä.

Jos lääkäri jättäisi nyt ilmoituksen tekemättä, tilanne olisi toinen, sanoo Kilpi.

- Nyt lääkäri syyllistyisi mielestäni laiminlyöntiin, jos hän ei tekisi ilmoitusta lapsipotilaasta, joka on sairastunut narkolepsiaan sikainfluenssarokotuksen jälkeen. Nyt tässä vaiheessa lääkärin on jo tiedettävä, että tällainen epäily on olemassa.

Kilven mukaan THL ei ole pimittänyt missään vaiheessa tietoa epäillystä yhteydestä H1N1-rokotteen ja narkolepsian välillä.

- Heti, kun selkeä epäily asiasta oli olemassa, niin siitähän tiedotettiin saman tien. Tulimme tätä asiaa käsittelevästä kokouksesta suoraan tiedotusvälineiden ja kameroiden eteen.

Nelosen uutisten mukaan oikeuskanslerille on tehty neljä rokotusaikatauluihin ja lahjontaan liittyvää tutkintapyyntöä, jotka kohdistuvat THL:n johtoon. Kilpi pitää luonnollisena asiana sitä, että laitoksen tekemiä toimia ja päätöksiä seurataan tarkkaan

- Me teemme tutkimusyhteistyötä myös lääketeollisuuden kanssa, ja se herättää aina kysymyksiä. Meidän toimintamme on kuitenkin tarkastelun kestävää, ja kaikki tiedot tekemästämme yhteistyöstä muiden tahojen kanssa ovat julkisia."

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/...

Terhi Kilpi valehtelee. Ne ovat liikesalaisuuden alaisia suuri osa ja niitä tällä hetkellä oikeusteitse joudutaan pyytämään, asioita, joita lain mukaan ihmisten kuuluisi saada tietää!

EI HYVÄNEN AIKA!

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

Vielä edellisestä:
Kilpi:”- Silloin kun ollaan tilanteessa, jossa potilas sairastuu vakavasti johonkin tautiin, jonka syytä ei tiedetä, pitäisi lääkärin osata epäillä, että tauti saattoi johtua rokotteesta. On kuitenkin hyvin vaikeaa yhden tai kahden tapauksen perusteella tulla ajatelleeksi tällaista mahdollisuutta. Siksi se onkin veteen piirretty viiva, missä kohtaa katsotaan, että lääkäri syyllistyy laiminlyöntiin, kun hän ei ole ymmärtänyt asiasta ilmoitusta tehdä."

Juuri näin! Tämän vuoksi on ollut GSK:n kannalta hyvin tärkeää, ettei tehosteaineen todellinen olemus ollut lääkäreiden tiedossa ja etteivät he sitä osanneet epäillä.

Ovatko Kilpi ja Puska muuttamassa strategiaansa lääkäreitä puolustelevaksi? Nyt kun ammattikunnassa julkisesti on tullut uusi itsensä likoonlaittaja (Partinen ja taustajoukot) niiden kahden edellisen lisäksi, on vaarana noiden lääkäreiden lisääntyminen ja THL:n tulevaisuus.

uurija (nimimerkki)

Onko Nelosen uutisessa toimittajan virhe, kun sekoittuvat kuuleminen ja kuulusteleminen?

Kuulustelemisesta sattaa tosiaan olla kyse, sillä Partiselta kysyttiin alla olevan mukaan väärän tiedon levittämisestä.

"Yle: Neurologi kutsuttu ministeriöön kuultavaksi
26.8.2010 02.14 - STT (Päivitetty 26.8.2010 13.35)

Helsingin uniklinikan neurologi Markku Partinen on Yleisradion mukaan kutsuttu sosiaali- ja terveysministeriön kuulusteluun (!!! edit.) sikainfluenssarokotuksiin liittyen.
Ylen mukaan kutsu koskee sikainfluenssarokotusten haittojen ilmoitusvelvollisuuden mahdollista rikkomista ja väärän tiedon levittämistä (!!!??)."

"Ylen tietojen mukaan Partinen on mukana suomalaisessa tutkijaryhmässä, joka on tutkinut jo kuukausien ajan sikainfluenssarokotteen ja narkolepsian mahdollista yhteyttä tieteellistä artikkelia varten.
Ylen uutiset kertoo, että tutkijat jättivät aiemmin kertomatta tutkimuksista, koska ne julkaistaan kansainvälisessä tiedejulkaisussa."

"Tutkijat eivät halunneet pilata mahdollisuuksiaan saada nimiään julkaisuun levittelemällä asiaa etukäteen.
- Tiedelehdissä on erittäin tarkka asia että ei saa kertoa mitään tai he eivät julkaise sitä lainkaan, Helsingin uniklinikan neurologi Markku Partinen sanoo Ylelle.
Ylen uutisten mukaan epäilys kerrottiin viranomaisille kesäkuun lopussa. Silloin artikkelin teko oli jo pitkällä."

uurija (nimimerkki)

..."Risikon mukaan Partinen on levittänyt väärää tietoa väittäessään, että laki ei velvoita lääkäreitä ilmoittamaan rokotteen mahdollisista haittavaikutuksista..."

No niin.

Big Pharman käsikirjoitus etee piirustusten mukaan.

Kun möykky osuu pahasti tuulettimeen, ristiinnaulitaan joku.
Pelotteeksi.

Kuka lääkärikunnasta uskaltaa tämän jälkeen avata suunsa?

YLE
Kotimaa

"Neurologi kuultavaksi ilmoitusvelvollisuuden rikkomisesta
julkaistu tänään klo 12:44, päivitetty tänään klo 14:51

Helsingin uniklinikan neurologi Markku Partinen joutuu sosiaali- ja terveysministeriön virkamiesten kuultavaksi liittyen sikainfluenssarokotusten haittojen ilmoitusvelvollisuuden mahdolliseen rikkomiseen ja väärän tiedon levittämiseen.

Peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.) tapasi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL:n) pääjohtajan Pekka Puskan ja sosiaali- ja terveysministeriön (STM:n) kansliapäällikön Kari Välimäen torstaiaamuna. Keskustelussa käytiin läpi, onko sikainfluenssarokotteen mahdollisten haittojen ilmoittamisessa laiminlyöty lääkärien ilmoitusvelvollisuutta.

– Haluan uskoa, että lääkärit ovat noudattaneet ilmoitusvelvollisuuttaan. Siitä ei ole mitään epäilystä, Risikko sanoo YLE Uutisille.

Keskustelussa nousi esiin yksittäisen neurologin Markku Partisen toiminta liittyen mahdolliseen ilmoitusvelvollisuuden rikkomiseen. YLE Uutisten tiedon mukaan suomalainen tutkijaryhmä, jossa Partinen on mukana, on tutkinut jo kuukausien ajan sikainfluenssarokotteiden ja narkolepsian mahdollista yhteyttä tieteellistä artikkelia varten.

– Julkisuudessa on ollut tieto, että ilmoitus näistä haittavaikutuksista olisi viivästynyt kuukausia, ennen kuin THL on saanut niistä tiedon, niin se tietysti huolestuttaa, että mistä se johtuu, että tällainen viivästys on tapahtunut, Risikko kertoo.

Risikko: Myös epäilyistä ilmoitettava
Risikon mukaan Partinen on levittänyt väärää tietoa väittäessään, että laki ei velvoita lääkäreitä ilmoittamaan rokotteen mahdollisista haittavaikutuksista. Tartuntatautilain mukaan terveydenhuollon ammattihenkilöiden tulee ilmoittaa kaikista tietoonsa tulleista rokotteen todetuista tai epäillyistä haittavaikutuksista.

– Se, että ammatti-ihminen antaa julkisuuteen väärää tietoa, on hankalaa, koska THL tarvitsee tietoja mahdollisimman pian, Risikko toteaa.

Markku Partinen on kutsuttu STM:n virkamiesten kuultavaksi ensi viikolla. Tällöin selvitetään, miksi Partinen on levittänyt väärää tietoa julkisuudessa ja asettanut tutkimustulosten julkaisuajankohdan ilmoitusvelvollisuuden edelle.

– Olen pyytänyt ministeriöstä ottamaan yhteyttä Markku Partiseen, että missä vaiheessa niitä epäilyksiä on tullut, koska laki sanoo, että myös epäilyistä on ilmoitettava. Haluan vain tietää, mistä tässä on kysymys, eri näkökulmista, Risikko kertoo. "

YLE Uutiset

Vanhat Tavat (nimimerkki)

Naapurin nuori aikuinen myös nukahtelee miten sattuu, äitinsä maan toiselta puolen tuli hoitamaan huolissaan, aivonesteet kulkee 10% siitä kun pitäisi, tutkimuksista ei kannata unta nähdäkään ja narkolepsiaepäily kuitataan sillä, että pillereitä pummaamaan poika alkanut! Rokotteiden aloituksen jälkeen lehdissä liki päivittäin löytyi keski-ikäisiä kuolleina ympäri maan, epäselviä kaikki...
Yksi vaimon syntykylässä sai rokotuskohtaan tulehduksen, johon sitten kuoli, samasta kylästä kasi muutakin tuttavaa nopeasti rokotettuaan henkensä menettivät, mutta yhdistääkö kukaan moisia rokotteeseen...
Siivut on jaettu, korruptio niin kattavaa, että koko hallinto kunnista alkaen olisi tutkittava, kansakunnalta varastetaan rahaa eliitin toimesta hirvittävät määrät, eläkkeet on pelattu ja hävitty, silti miljoonien kiitokset rahojen hukkaajille, eihän täällä kukaan mistään vastuussa ole, paitsi veronmaksaja! Alkaa riittämään, kun veroja maksetaan valtavan elättilauman hyvinvoinnin turvaamiseksi, yli miljoonan jo tiputtua köyhyyteen, kehtaa vahinko-Vanhanen vielä kieltää keskustelun köyhyydestä, kun rahaa kuitenkin on enempi kuin koskaan! On vaan hyvien veljien taskuissa!
Kapina ei ole kaukana, ei kansajaksa loputtomiin itseään hengiltä juoda, kohta alkaa paukkumaan, lääkekokeilut jo osuutensa on koulusurmissa näyttäneet, päättäjät vaan eivät tunne sanaa vastuu ja korruptiokin on vaan maan tapa, laeista viis, kun poliisi on kädet sidottuina liikennevalvonnassa tai nakkivarkaita jahtaamassa! Maamme on järkyttävään kuntoon saatu 15 vuodessa!

uurija (nimimerkki)

Kun elinkeinoelämä ja hallitusvalta harjoittavat salavuoteutta keskenään, sitä on tapana kutsua fasismiksi.

Fasismiin kuuluvat näytösoikeudenkäynnit.

Tässä korruptoidun hallituksen ministeri (Kokoomus) on kovistelevinaan korruptoidun, tutkimusrahoista ja tieteellisistä meriiteistä kilpailevan lääkärikunnan edustajaa.

On tiedossa runsaasti lehtikirjoittelua, jossa ministeri ja tietämätöntä esittävä THL kiillottavat kilpeään asettamalla syylliseksi lääkärikunnan.

"Peruspalveluministeri selvityttää laiminlyötiinkö rokotehaitasta ilmoittaminen
julkaistu tänään klo 00:10, päivitetty tänään klo 11:27
Paula Risikko

Kuva: YLE
Peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.) selvityttää, onko sikainfluenssarokotteen mahdollisten haittojen ilmoittamisessa tapahtunut lääkärien ilmoitusvelvollisuuden laiminlyönti.

Peruspalveluministeri on tavannut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtajan Pekka Puskan ja sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikön Kari Välimäen torstaiaamuna.

Paula Risikko sanoi myöhään illalla YLE Uutisille, että hän haluaa seikkaperäisen selvityksen, miten lääkärit ovat toimineet sikainfluenssarokotteen mahdollisista haittavaikutuksista ilmoittamisessa.

- Sen tiedon valossa mitä minulla nyt on, haluan tietää, onko tapahtunut ilmoitusvelvollisuuden laiminlyönti."

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

Ristiinnaulitaanko Partinen?
Kutsuuko kuulemiseen tai kuulusteluun ministeri Risikko THL:n julkisen väen, jotka jakavat valheellista tietoa sikainfluenssarokotteista. Partinen on sentäs "vain rivineurologi", mutta tässäkin blogikirjoituksessa on todistettu ylimmän vallan käytön valheelliset tiedot. Tämä on aivan uskomatonta!

Neurologit nimenomaan ovat ilmoittaneet THL:lle, että he kävivät puhelinkeskustelun aiheesta ja lomien jälkeen palaavat asiaan.

Partinen ei ole kuitenkaan yksin, hän on ainoa, joka haluaa puhdistaa ilmaa. Bigpharmalle alisteiset lääkärit hyökkäävät peloissaan Partista kohtaan?

Se, että THL:n pääjohtaja antaa julkisuuteen väärää tietoa, on hankalaa, koska kansa tarvitsee oikeaa tietoa mahdollisimman pian!

#11 "– Se, että ammatti-ihminen antaa julkisuuteen väärää tietoa, on hankalaa, koska THL tarvitsee tietoja mahdollisimman pian, Risikko toteaa."

Huh huh. Miten hitossa se THL YHTÄKKIÄ tarvitsee tietoja mahdollisimman pian, kun THL:n mielestä rokote on tehokas ja turvallinen ja tämä tieto on iskostettu sekä potilaiden että lääkärien korviin.

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

Vanhat Tavat, menkää puhumaan niille omaisille... Puhut todella asiaa, kansan suusta. THL ei silti kuule.

Ongelma on siinä, että Partinen teki tuon tapausselostuksensa ensin, polkaisi THL:n varpaita. Miksi joukossa on nimi, joka ei ollut mukana, siihen Partinen saa vastata.

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

Hei! Nyt kun puhutaan ajallisesta yhteydestä, niin joku ahkera Iltalehden keskustelussa otti esille tämän esimerkin, molemmat tapaukset ovat samasta varuskunnasta:

5.11.2009: 200 tervettä varusmiestä rokotetaan
http://www.iltalehti.fi/sikainfluens...50992_si.shtml

10.11.2009: 200 varusmiestä vuoteen omana
http://www.aamulehti.fi/teema/sikain...tilaana/161168

Virallinen totuus (asiaa tutkimatta): rokotteet eivät ehtineet vaikuttaa.
Miten he ovat poissulkeneet vaihtoehdon, että

-rokottettujen yskökset ja aivastussprayt eivät levitä nanoadjuvanttitehostetta muiden keuhkoihin ja täten alenna puolustuskykyä mille tahansa, kuten sikainfluenssalle

-kuinka monessa paikassa tämä ilmiö toteutui? (minä tiedän paljon paikkoja, kaikki?)

-monessako paikassa tämä ilmiö pitäisi toistua, jotta THL sen tutkisi?

-yksi isompi kenkäinen lääkäri ihmetteli myös ko. läiskittäistä leviämistapaa, joka ei ollut tavallinen

Ai niin, kyseisten paikkojen lääkärien pitäisi osata epäillä, eihän sitä haittailmoitusta voi muut tehdä.

Risto (nimimerkki)

Risikko ja sosiaalivirasto vastuuseen. Jos arvon Risikko olisi vastuullinen ja kunnon kansalainen, niin Ero tehtävästään olisi suotavaa.

SuS (nimimerkki)
SuS (nimimerkki)

Ah, tämä lyhentää itse... No jokatapauksessa molempia linkkejä klikkaamalla tuli ilmoitus että ei löydy. Välimuistista kaivoin sen Iltalehden jutun jossa todella Parolassa rokotettiin "vahingossa" 200 varusmiestä "Ai ei me tiedetty että riskiryhmien rokotukset ei ole vielä alkaneet, me vaan saatiin tänne tätä rokotetta."

Ja viisi päivää myöhemmin Aamulehti uutisoi että Parolassa makaa 200 varusmiestä vuodepotilaana. "Potilaiden oireet ovat olleet tavalliseen kausi-influenssaan verrattuna lievempiä."

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

Tässä nämä linkit ja avattuina. Nuo neljä lopussa mainittua varmistettua varusmiestä ovat kaavasta poikkeavat tapaukset.

"Terveitä varusmiehiä rokotettiin - riskiryhmät vielä ilman
Torstai 5.11.2009 klo 19.14

Parolannummen Panssariprikaati rokotti tänään 200 tervettä varusmiestä sikainfluenssaa vastaan.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä raskaana olevien rokotukset alkavat ensi viikon maanantaina ja 6 kk-64 -vuotiaiden lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden rokotukset vasta viikolla 47.

Tästä huolimatta Parolannummen panssariprikaatiin kuuluvat 200 perustervettä varusmiestä saivat tänään H1N1-taudin ehkäisyyn tarkoitetun rokotuksen.

- Yksi erä perusterveitä varusmiehiä ehdittiin rokottaa, Parolanummen terveysaseman päällikkölääkäri Mika Salonen toteaa Iltalehdelle.

Salonen kertoo rokote-erän saapuneen varuskuntaan tämän viikon alussa Kanta-Hämeen keskussairaalan sairaala-apteekista.

- Riskiryhmäläisiä kuten astmaatikkoja rokotettiin noin 50 henkeä ja sitten tänään noin 200 perustervettä, Salonen vahvistaa.

Iltalehti ei tavoittanut Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin sairaala-apteekin henkilökuntaa torstaina.

THL keskeytti varusmiesten rokotukset

Salonen kertoo kuulleensa, että rokote-erät ovat jakautuneet epätasaisesti valtakunnallisesti, mutta kiistää tienneensä sitä, ettei Kanta-Hämeen seudulla ole päästy rokottamaan edes riskiryhmäläisiä vielä.

- Olemme olleet siinä käsityksessä, että meillekin riittää rokotteita.

Salonen kertoo ottaneensa tänään yhteyttä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokseen (THL) ottaakseen selvää rokotusten riittävyydestä Kanta-Hämeessä. THL antoi ohjeeksi lopettaa perusterveiden varusmiesten rokotukset.

- Kun nyt tuli tieto, että niitä rokotuksia enemmän tarvitsevia on saman sairaanhoitopiirin alueella, niin rokotukset keskeytetään, Salonen kertoo.

Neljä varmistettua sikainfluenssapotilasta

Parolannummen panssariprikaatissa varmistui torstaina neljä H1N1- eli sikainfluenssavirustapausta.

- Siinä mielessä rokotukset tulivat viime tingassa. Tänään havaittiin ensimmäiset neljä tapausta ja kolme epäilyä, everstiluutnantti esikuntapäällikkö Harri Luoma Parolannummen panssariprikaatista kertoo.

Luoman mukaan tautitapaukset ovat eri perusyksiköistä, eikä näillä näkymin ole tarvetta laajemmalle sulkemiselle tai lomakielloille.

Sitä, onko terveiden varusmiesten rokottaminen sikainfluenssan varalle ollut oikein, kun riskiryhmiin kuuluvat siviilit odottavat yhä omaa pistostaan, Luoma kommentoi näin.

- No tuota, onhan tässä tietysti se näkemys, että nämä ovat kuitenkin sellaisia pesäkkeitä, joista se lähtee leviämään."

http://www.iltalehti.fi/sikainfluenssa/20091105105...

"SikainfluenssaH1N1 leviää vauhdilla: Parolan panssariprikaatissa 200 vuodepotilaana
10.11.2009 - 10:25 (10:10) - Kommentit: 1

Varusmiehiä on joutunut vuodelepuun Parolannumella. Kuva: Heikki Tyynysniemi - Satakunnan Kansan arkisto
Sikainfluenssa villiintyi Parolannummen panssariprikaatissa viikonlopun aikana. Tiistain Hämeen Sanomien mukaan tauti levisi varuskunnassa nopeasti.

Lehden mukaan panssariprikaatissa on nyt noin 200 vuodepotilasta. Osa potilaista on hoidossa varuskunnan terveysasemalla ja osa sairastuvissa omissa yksiköissään.Yhteensä prikaatissa on varusmiehiä noin 1500.

Yhtään varusmiestä ei ole kuitenkaan tarvinnut lähettää keskussairaalaan hoitoon. Potilaiden oireet ovat olleet tavalliseen kausi-influenssaan verrattuna lievempiä.

Taudin uskotaan leviävän edelleen tällä viikolla.

Aamulehti"

http://www2.aamulehti.fi/teema/sikainfluenssa/h1n1...

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

Maalaislääkäri, tässä Suomen kuolleisuuslukuja, ei tosin rokkotaudeissa.

"Maakuntalehdet: Hiukkaset tappavat jo 1800 vuosittain

Pienhiukkasille altistuminen aiheuttaa 1800 ennenaikaista kuolemaa Suomessa vuosittain. Sanoman maakuntalehdet kertovat, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksen mukaan pienhiukkaset ovat suurin riski terveydelle kaikista elinympäristön terveyshaitoista.

THL:n mukaan ulkoilman hiukkasista seuraa kuolemien ja vakavien sairauksien lisäksi yli kaksi miljoonaa sairauspäivää vuosittain.

Tutkimustuloksia esiteltiin Lappeenrannassa ilmansuojelupäivillä.

Hiukkasten aiheuttajista esimerkiksi keväinen katupöly on yhteydessä hengityselin- ja sydänsairauksiin.

Tutkija Otto Hännisen mukaan EU:n raja-arvo pienhiukkasille on liian korkea. Hänen mielestään lepsuissa hiukkasrajoissa on poliittisen tahdon puutetta."

(MTV3 - STT)

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

MTV3 - Tuula Malin

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri Lasse Lehtonen puolustaa neurologeja, jotka jättivät ilmoittamatta epäilynsä Pandemrixin ja narkolepsian välisestä yhteydestä.

- Pitää punnita hyödyt ja haitat. Tällaisessa tilanteessa on todellakin syytä pohtia, millainen kohu epävarman asiayhteyden julkistamisella olisi saattanut keväällä olla, toteaa Lehtonen.

- Terveydenhuollon henkilöstöä kuormittavat monet velvoitteet ja ilmoitusvelvollisuudet, mutta millaiset resurssit valvontaviranomaisilla on purkaa tätä velvoitteilla kerättyä tietoa. Mitä saadulla tiedolla tehdään ja miten sitä hyödynnetään potilaiden hyväksi, se on asia, jota todella pitää miettiä, sanoo hallintoylilääkäri Lasse Lehtonen.

Lehtosen mukaan Suomessa on vallalla kummallinen harhaluulo, jonka mukaan yhteiskunta muuttuu paremmaksi kun joku valvova viranomainen kerää tietoja ja säilöö ne yhteen ja samaan purkkiin.

- Ei tiedon kerääminen ja säilyttäminen saa olla itseisarvo, potilaiden kannalta tärkeämpää on se mitä saaduilla tiedoilla tehdään, miten aineistoa analysoidaan ja millaisiin käytännön tekoihin tuotettu tieto johtaa.

Lehtonen haluaa kuitenkin korostaa, että HUS:sta on tehty kaksi ilmoitusta narkolepsiaepäilyistä jo toukokuussa. Neljä ilmoitusta odottaa vielä vanhempien suostumusta. Lisäksi poliklinikalle on tulossa arvioitavaksi kolme rokotetta saanutta ja narkolepsiaan sairastunutta potilasta, myös näistä tapauksista tultaneen Lehtosen mukaan tekemään lääkehaittailmoitus.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/...

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

ILTASANOMAT
Professori: Neurologien toiminta eettisesti oikein
26.08.2010 11:00

Lääketieteellisen etiikan professori Veikko Launis Turun yliopistosta sanoo, etteivät sikainfluenssan, rokotteiden ja narkolepsian välistä yhteyttä tutkineet suomalaisneurologit toimineet väärin, vaikka he jättivät kertomatta kuukausia kestäneistä tutkimuksista viranomaisille.

Tutkimuseettisen neuvottelukunnan varapuheenjohtajana toimivan Launiksen mukaan kyseessä on tavanomainen ja tutkimuseettisesti oikea menettelytapa tieteellisissä tutkimuksissa.

- Tuo on oikea tapa toimia, koska ennen kuin tutkimuksista ja tutkimustuloksista tulee uskottavia, on tiedeyhteisön arvioitava ja hyväksyttävä se tieteeksi, Launis sanoo IS:lle.

Sikainfluenssan, rokotteen ja narkolepsian mahdollinen yhteys nousi julkisuuteen viime viikolla lastenneurologien toimesta, ja asiaa ryhdyttiin tutkimaan valtakunnallisesti.

Siinä vaiheessa ei kuitenkaan ollut tiedossa, että valtakunnalliseen tutkimukseen valtuutetut tutkijat olivat tehneet omaa selvitystyötään jo kuukausia aiemmin - viranomaisten tietämättä.

Tähtäimessä oli kansainvälinen tiedejulkaisu, jonne käsikirjoitus artikkelista on jo lähetetty. Tutkimusta tehneiden neurologien mukaan tutkimuksesta kertominen julkisesti olisi todennäköisesti heikentänyt tutkimuksen mahdollisuutta päästä arvostettuun tiedejulkaisuun.

- Ennen kuin tiedeyhteisö on arvioinut tutkimuksen, ovat tutkimustulokset ainoastaan alustavia, ja sen vuoksi ne eivät ole kovinkaan uskottavia tieteellisessä mielessä. Tiedejulkaisuihin yhteisön arvioitavaksi pääseminen on siis eräänlainen edellytys sille, että jokin tutkimus voi päätyä uskottavaksi tieteeksi, Launis sanoo.

Epäilys narkolepsian yhteydestä sikainfluenssaan ja rokotteisiin kerrottiin viranomaisille kesäkuun lopussa, jolloin tutkimusartikkeli oli jo pitkällä. Kansainvälisen tiedejulkaisun päätoimittaja harkitseekin nyt, julkaistaanko tutkimus vai ei, kun siitä on nyt kerrottu julkisuudessa.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen....

Onhan näitä (nimimerkki)

THL saanut ilmoituksen 17 narkolepsiaepäilystä
julkaistu tänään klo 17:07, päivitetty tänään klo 18:46

Nyt selvitetään, johtuvatko havaitut narkolepsiatapaukset rokotuksista. 9-vuotias Sampo Ruuskanen on yksi tutkituista.

Kuva: Yle
Sampo Ruuskasella epäillään narkolepsiaa (video ruotsiksi)

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos on saanut tiedon 17 narkolepsiatapauksesta, joiden epäillään liittyvän sikainfluenssarokotteseen. Toistaiseksi kuudella tapauksella on todettu olevan ajallinen yhteys sikainfluenssarokotuksiin. Muualla rokotuksia jatketaan, Suomi on ainoana maana päättänyt keskeyttää rokotukset.

Torstaiaamuna THL:n tietoon oli tullut 17 narkolepsiatapausta, joista kuudella todettiin ajallinen yhteys sikainfluenssarokotuksiin.

- Luku elää koko ajan, sillä kun tieto asiasta leviää, myös ilmoitusten määrä kasvaa, kertoo erikoistutkija Hanna Nohynek.

Nohynekin mukaan tilannetta seurataan koko ajan. THL selvittää, onko rokotteella yhteys narkolepsiaan. Selvitystyön odotetaan vievän kuukausia.
Rokotukset jatkuvat muualla

Suomi on toistaiseksi ainoa valtio, jossa Pandremix-sikainfluenssarokotukset on keskeytetty. THL päätti asiasta tiistaina.

Sen sijaan esimerkiksi Ruotsissa, missä narkolepsiatapauksia on myös ilmennyt normaalia enemmän, rokotuksia jatketaan. Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee edelleen, että sikainfluenssarokotuksia jatketaan.

Euroopan lääkevirasto EMA kokoontuu huomenna käsittelemään Pandremix-rokotteen ja narkolepsiatapausten mahdollista yhteyttä. Samalla on tarkoitus saada kokonaiskuva koko Euroopan tilanteesta.

YLE Uutiset
Lisää aiheesta:

* Neurologi kuultavaksi ilmoitusvelvollisuuden rikkomisesta päivitetty tänään klo 17:10
* Narkolepsialääkärit: Partinen valehtelee päivitetty tänään klo 16:06
* Peruspalveluministeri selvityttää laiminlyötiinkö rokotehaitasta ilmoittaminen päivitetty tänään klo 11:27
* Tutkimukset rokotteiden haitoista alkoivat jo kuukausia sitten päivitetty tänään klo 10:29
* Lääkäreiden ylle langetettua varjoa kummastellaan päivitetty tänään klo 00:40

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/08/thl_saanut_i...

Onhan näitä (nimimerkki)

Tässä media myllytyksessä on varmasti hyvä kerrata.
***

Seitsemän vakavaa virhettä

Keskiviikko 25.8.2010 klo 08.52 (päivitetty klo 10.01)

IL selvitti virheet, joita viranomaiset tekivät pandemia-rokotteen ja narkolepsiatapausten kanssa.

1. Rokotteeksi valittiin Pandemrix, jonka oli todettu aiheuttavan paljon sivuvaikutuksia

Valinnan rokotteesta teki Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. THL:n erikoistutkija Rose-Marie Ölander myönsi Iltalehdelle viime vuoden lopulla, että GSK:n Pandemrix aiheuttaa sivuvaikutuksia hieman enemmän kuin muut Euroopassa myytävät influenssalääkkeet. Syy sivuvaikutusten määrään on se, että siihen virusta on pilkottu ja täydennetty tehosteaineella.

2. Rokotetta ei tutkittu tarpeeksi etukäteen

Pandemian nopean käynnistymisen takia rokote tehtiin markkinoille korvaamalla mallirokotteen virus H1N1-viruksella.

THL lähetti viime talvena 4 000 kutsua sikainfluenssaa ja rokotetta koskeviin tutkimuksiin. Tarkoitus oli hankkia lisää tietoa rokotteesta, sillä valmistajalta jäi aukkoja omiin tutkimuksiinsa.

Neurologian dosentti Markku Partisen mukaan asiassa tulisi kääntyä valmistajan puoleen.

- Lähtökohta on, että rokotteen tilaajan tulee voida luottaa valmistajaan, joka sanoo testanneensa tuotteen.

3. THL:n yhteys lääkevalmistajiin

Svenska Dagbladet uutisoi talvella WHO:n sikainfluenssakomiteoiden jäsenten yhteyksistä lääketeollisuuteen. Iltalehti kirjoitti joulukuussa, että myös THL:n ylijohtaja Juhani Eskola on asiantuntijana eräässä komiteassa, mutta toimii samalla lääkefirma Novartiksen rokotteenkehittämisen turvallisuusseurantaryhmässä. Eskola sai toimestaan kokouspalkkioita, mutta painotti olevansa Novartiksella ulkopuolinen ja itsenäinen asiantuntija.

4. Rokoteohjelmaa ei seurattu tarpeeksi

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea kirjoittaa internetsivuillaan seuraavaa:

(Pandemrixin) myyntiluvan ehtona on erityinen riskinhallintaohjelma, jossa selvitetään edelleen rokotteen turvallisuutta ja immunogeenisyyttä. Markkinoille tulon jälkeen rokotteesta saatavia haittavaikutusraportteja seurataan tehostetusti. Erityisryhmiä, kuten raskaana olevia ja lapsia, pyritään seuraamaan erityistoimenpiteillä.

Partinen kertoo, ettei hän muista nähneensä tämän kaltaista ohjetta. Lastenneurologi Outi Saarenpää-Heikkilä sanoo, että seuranta kuuluu lääkärien ammattiin, mutta sikainfluenssarokotteen kanssa ei erityisesti korostettu seurannan tarvetta.

- Aihetta seurantaan oli yhtä paljon kuin yleensäkin.

5. Havainnot eivät heti johtaneet tutkimuksiin

Neurologit huomasivat lasten narkolepsiatapausten yleistymisen toukokuussa ja yhdistivät epäilykset sikainfluenssarokotteeseen. Lääkärit kertoivat epäilyistään THL:lle, mutta virallisia ilmoituksia tehtiin vain yksi.

THL:n erikoistutkija Hanna Nohynek kertoo, että laitoksen rokotusturva käsitteli ensimmäisen ilmoituksen heti ja otti yhteyden lääkäriin.

- Samalla kuulimme huhuja toisista tapauksista ja pyysimme lastenlääkäreitä ilmoittamaan, jos vastaavia tulee ilmi.

Huhut eivät kuitenkaan kehittyneet kirjallisiksi ilmoituksiksi ennen kuin nyt elokuussa.

6. Rokotteen tehoa ei tiedetä

Nohynekin mukaan on liian aikaista todeta rokotteen tehokkuutta.

-Virallisia tuloksia saadaan puolen vuoden tai vuoden päästä. Alustavien tietojen mukaan rokote näyttää toimineen, sillä influenssan ylikuolleisuus ei ole suuri. Lisäksi Suomessa on täysin vältytty raskaana olevien naisten kuolemilta.

7. Vastuun välttely

THL:n ylijohtaja Eskola on ihmetellyt narkolepsiaepäilyjä koskevien ilmoitusten puuttumista ja Fimean ylilääkäri Kari Lankinen on syyttänyt lääkäreitä laiminlyönnistä. Hanna Nohynekin mielestä lääkärit olisivat voineet ilmoittaa ajoissa.

- Jos ilmoitukset olisi tehty heti, emme nyt olisi niin jäniksen selässä. Mutta jos on käynyt lastenlääkärin luona ja nähnyt sen kiireen, ymmärtää, ettei ajatus epäilystä heti ehdi mieleen.

AINO SIRKESALO
aino.sirkesalo@iltalehti.fi

Jaa mielipiteesi aiheesta Iltalehden keskustelufoorumilla!

Lisää aiheesta
THL: 15 lasta sairastunut narkolepsiaan 24.08.2010 14:41

THL: H1N1-rokotusten lopettamista pohditaan tiistaina 21.08.2010 16:35

Aamulehti: THL tiesi narkolepsiaepäilyistä jo toukokuussa 21.08.2010 04:15

Viranomaiset pikakokouksessa: Onko H1N1-rokotteella ja narkolepsialla yhteys? 18.08.2010 04:58

H1N1-rokotteesta unisairaus? 5-vuotias nukahti hankeen 15.08.2010 20:01
Aiheesta muualla

THL:n ongelma pähkinänkuoressa: Aiheuttaako lääke tautia, jonka syytä ei tiedetä? 24.08.2010 09:40

Lopetetaanko H1N1-rokotukset - Narkolepsiaa kymmenillä? 21.08.2010 19:18
Lue, mitä sikainfluenssarokotteen saaneiden lasten vanhempien tulee tehdä 20.08.2010 09:27

Jo 10 parantumattomasti sairasta lasta: syynä rokote? 19.08.2010 11:28
Rokote hyväksi – paniikkiin ei aihetta 26.10.2009 12:19

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010082512233708_u...

uurija (nimimerkki)

#25. Iltalehdessä ei nyt mennä ollenkaan asian ytimeen.
IL:n juttu on valitettavasti disinformaatiota, koska se ei kyseenalaista varsinaista asetelmaa, sitä, ettei koko pandemiaa ollut olemassa.

Flunssaoireisia ihmisiä ei testattu, diagnooseja ei varmistettu veritestein.

Jos veritestit oltaisiin otettu sairausepäillyiltä, olisi käynyt nopeasti ilmi, ettei H1N1:tä löytynyt.
USA:ssa hysterian aikaan testejä tehtiin ja tulokseksi saatiin, että kausiflunssan seasta löytyi alle 7 prosenttia H1N1:iä.

Tätä tietoa THL ei halunnut kertoa, koska se olisi vienyt pohjan pois rokotteiden tilaamiselta ja kymmenien miljoonien eurojen tulonsiirroilta Suomen valtion kassasta GSK:lle.
Kuten tiedämme, GSK puolestaan rahoitti THL:ää 6 miljoonalla eurolla.

Kyse oli tavallisesta kausiflunssasta, ei H1N1:stä eikä mistään pandemiasta ja sen THL halusi salata.

On todisteita laboratorio- ja tk-henkilökunnalta sekä maksavilta yksityislaboratorioiden asiakkailta, että THL KIELSI sikaflunssan veritestit.

Tässä poiminta Antti Heikkilän blogin keskustelusta 26.8.2010:

"Joku kyseli sikainfluenssan vasta-ainetestauksesta.
Me ainakin kysyttiin yksityiseltä lääkäriasemalta, että saisiko testattua verikokeella kun pienoisia flunssia oli ollut silloin sikahömpötyksen pahimpaan aikaan ja tuttumme sairastivatkin sikataudin (yksi heistä pääsi tk:ssa testiin, jolla sairaus voitiin todeta).
Soitimme asemalle joskus lauantaina ja vastaanottovirkailija sanoi, että toki testin saa, mutta vasta maanantaina voi varata ajan kun labra aukeaa.
Maanantaina sitten labran ajanvaraus sanoikin, että thl kielsi testin tekemisen. Vaikka siis olisimme itse testit perheemme lapsille toki maksaneet. Olisimme vain saaneet vasta-argumentin niille, jotka vielä rokotteita tyrkyttivät. Tuntui, että itsemääräämisoikeus katosi kun ei (rahallakaan) päässyt testeihin.
Joku äiti puhui sisäisestä tunteesta olla ottamatta rokotteet lapsille. Minä tunsin tuon saman tunteen todella vahvana. Sitä mietti kyllä todella paljon ja painostus rokottamiseen oli laittoman kova! Suorastaan uhkailevaa.
Mies olisi jo piikit laittanut, mutta kiitos tietysti ajatuksia rauhoittavalle Antille ja joillekin tutuillemme, emme ottaneet rokotusta. Ratkaisevaa oli myös se, että "asiantuntijat" väittivät rokotetta "täysin turvalliseksi". Jos aasiantuntija väittää jotakin rokotettatäysin turvalliseksi, hän joko ei asioista tiedä, valehtelee tai tarkoitusperä on jotakin pakonomaista...
Tiinu 26.08.2010 13:04"

Karoliina (nimimerkki)

26: "Jos veritestit oltaisiin otettu sairausepäillyiltä, olisi käynyt nopeasti ilmi, ettei H1N1:tä löytynyt."

Mahtavaa logiikaa!'

Tosiasiassa et voi mitenkään tietää, olisiko löytynyt vai ei.

nimetön vierailija (nimimerkki)

Olen ottanut tähänkin aiheeseen niin paljon kantaa, että sanon vain kiitos Mirjaleena, että jaksat olla mukana herättelemässä nukkuvia : )

repe (nimimerkki)

Logiikka on tässä aika selvää. "USA:ssa hysterian aikaan testejä tehtiin ja tulokseksi saatiin, että kausiflunssan seasta löytyi alle 7 prosenttia H1N1:iä." Miksi Suomessa ei testattu, vaan väitettiin kaiken olevan sikaflunssaa? Testit kiellettiin. Johtopäätös: THL on petkuttaja ja siis usuttanut valheellisin perustein suomalaiset syömään myrkkyjä.

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

"http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/63659-h1n1-erityistoimet-lopetetaan-australiassa

Julkaistu: 17.6.2009 13:30

Australia päätti keskiviikkona luopua sikainfluenssan aiheuttamista erityistoimista. Maa ei enää aio testata ihmisiä taudin varalta eikä eristää H1N1-viruksen saaneita.

Lentokenttien lämpötunnistimet ja maan sisäiset matkustusrajoitukset aiotaan myös poistaa. Tähän asti Melbournessa vierailleet koululaiset on pidetty kotona erityksissä viikko kaupungissa vierailun jälkeen.

–Joukkokokoontumiset, urheilutapahtumat, kaupunkien väliset matkat ja turismi yleensä voivat jatkua ilman rajoituksia, sillä virus osoittautui lieväksi, Australian terveysministeri Nicola Roxon sanoi.

Viimeisen laskun mukaan Australiassa on ollut noin 2000 sairaustapausta. Sikainfluenssan erikoislääkitystä aiotaan myös vähentää.

–Totuus on, että jokainen lievästi sairastunut parantuu nopeasti. Tämä tapahtuu riippumatta siitä, onko viruksen vastaisia lääkkeitä käytetty vai ei, maan johtava lääkintäviranomainen sanoi."

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

Repe ja Uuria. Tk-puolella ei saanut testata sikapotilaita noin puolesta välistä melkein loppuun, rajoitteena oli laboratoriokapasiteetti. Yksityispuolesta en osaa sanoa.

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

Tässä on merkittävää tietoa!!! (kauppalehden keskustelupalstalta löysin)

"Helsingin uniklinikan neurologi Markku Partinen otti yhteyttä THLn professori Petri Ruutuun rokotusten ja narkolepsian yhteydestä jo ennen kesälomia, mutta sai sen käsityksen, että asia jäi ottamatta huomioon.

Kesäkuussa tuli uusia narkolepsiatapauksia ja Partinen otti uudestaan viranomaisiin yhteyttä heinäkuun puolella, mutta nämä eivät tehneet asialle mitään. Hän on myös yksityisesti ottanut yhteyttä Ranskaan, jossa tapauksia on virallisesti nolla, mutta epävirallisesti seitsemän kappaletta.

Lähde: tämän päivän HBL "

Jahas (nimimerkki)

"Torstaiaamuna THL:n tietoon oli tullut 17 narkolepsiatapausta, joista kuudella todettiin ajallinen yhteys sikainfluenssarokotuksiin."

Ja näitä kuuttakaan ei sitten THL:n mielestä tarvitse ottaa huomioon, niinkö? Montakos narkolepsia-tapausta normaalisti vuodessa ilmeneekään? Oliko se 4-6 vai miten? No, mitenkähän THL aikoo selittää nämä toistakymmentä muuta? Antakaas kun arvaan - syy keksitäänkin vierittää sikainfluenssalle!

Ja tämähän on vasta alkua. Epäiltyjä tapauksia on vielä kymmeniä (aiemmin mediassa puhuttiin n. 50:stä tapauksesta). 17 on virallisesti todettu, mutta mitäs huomenna taas kuullaankaan? Vai onko THL panemassa parastaikaa suita tukkoon?
Mediaahan onkin jo hiljennetty, huomaatteko? Miten ne oikein sen tekevät? "Hiljaisella uhkailullako" vai miten?

Ja tuo ajallinen yhteys? Mitä se tarkoittaa täsmälleen? Välittömästi rokotuksen jälkeen, eli samana päivänä, vai milloin? Eikö tosiaan aiota ottaa sitä huomioon, että oireet voivat ilmetä kuukausia rokotuksen jälkeen, tai että ensin on ollut vain väsymystä, johon ei olla osattu kiinnittää huomiota,
mutta myöhemmin tila on pahentunut?

Tämä juttu haisee ja pitkälle, mutta taas kerran kiltit, hyväuskoiset lampaat kipittävät sinne minne narusta vedetään. Bä-ääääää.

Onhan näitä (nimimerkki)

# 26

Olin väsynyt ja ajatus katkeili kirjoittaessani

Jotain tämäntapaista oli tarkoitus sanoa.

Nyt on hyvä kerrata mitä ja miten mediat tässä myllytyksessä meille kansalaisille kertovat.

Toimituksen poiminnat